KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ognjen i Emilija pokorili Balkan

Lepe veste stižu iz Skoplja, gde se ovog vikenda održava Balkansko prvenstvo u rvanju za mlađe uzrasne kategorije (juniori, kadeti i pioniri). Mladi kragujevački rvač Ognjen Jakovljević i njegova sestra bliznakinja Emilija uspeli su da se okite titulama prvaka Balkana u juniorskoj konkurenciji, čime su još jednom potvrdili ono što se već uveliko zna, a to je da se radi o verovatno najperspektivnijim srpskim rvačima mlađe generacije.

Ognjen je nastupio u konkurenciji rvača do 77 kilograma, gde je dobio svih pet borbi. Nakon pobeda nad zemljakom Todosijevićem, Bosancem Sadikajom, Grkom Georgiosom i Bugarinom Stojanovim, mladi Kragujevčanin je u borbi za zlato savladao još jednog bugarskog predstavnika Hrista Valentinova.

Ognjenova sestra bliznakinja Emilija imala je otvoren put do finala u konkurenciji juniorki do 68 kg, s obzirom da se nijedna od njenih rivalki u eliminacionom delu takmičenja nije pojavila na borilištu. U finalnoj borbi Ema je tušem pobedila predstavnicu Severne Makedonije i tako se na impresivan način okitila zvanjem prvakinje Balkana, ujedno pokazavši da je spremna za predstojeći nastup na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore, koje se za dve sedmice održava u Tirani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!