KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kaćani šokirali Kragujevčane u „Jezeru“

Posle sjajnog otvaranja sezone i maksimalnog učinka u prve tri prvenstvene runde, rukometaši Radničkog večeras su neprijatno iznenadili svoje pristalice krajnje neočekivanim porazom od ekipe Jugovića iz Kaća u utakmici 4. kola Super lige Srbije odigranoj pred oko 200 gledalaca u hali „Jezero“ – 28:31 (17:14).

Foto: SPD Radnički

Istina je da Kragujevčani već duže vreme kubure sa povredama, ali to nikako ne sme da bude alibi za večerašnji poraz od veoma borbene i uporne ekipe iz Kaća, koja je odličnim izdanjem u drugih pola sata utakmice došla do preokreta i zasluženog trijumfa.

Ništa isprva nije slutilo na ovakav epilog. Radnički je u potpunosti kontrolisao utakmicu u prvom poluvremenu, imao konstantno rezultatsku prednost na svojoj strani, koja u jednom momentu narasla na velikih „plus pet“ (17:12), da bi na odmor otišao sa tri gola viška – 17:14.

A onda kao da je u drugom poluvremenu na parket hale „Jezero“ izašla neka potpuno druga ekipa. Toliko su Šumadinci bili neprepoznatljivi u nastavku utakmice. Na stranu to što se u međuvremenu razbranio čuvar mreže gostiju iz Kaća Kosta Dizdar, koji je do kraja utakmice sakupio dvocifren broj odbranjenih šuteva (16), ali je prosto neverovatno koliko je anemično delovala igra Radničkog, posebno u prvih sedam-osam minuta drugog poluvremena, kada Kurandićevi izabranici nikako nisu uspevali da pronađu put do protivničke mreže.

Gosti su ovaj prazan hod u igri domaćina iskoristili na najbolji način i serijom 6:0 preuzeli su vođstvo koje više nisu ispuštali do kraja utakmice. Pokušavali su Kragujevčani u nastavku da uhvate rezultatski priključak, uspeli su u jednom momentu da priđu na samo gol zaostatka, ali snage za preokret nije bilo. Kaćani su mirnom i strpljivom igrom u završnici meča sačuvali stečenu prednost, koju su pretvorili u svoj drugi trijumf u sezoni.

Uz golmana Dizdara, najzaslužniji za trijumf ekipe iz Kaća bili su Simo Šijan sa 8 i Branko Tomić sa 7 postignutih golova, dok su kod Kragujevčana najraspoloženiji za igru bili Dušan Medić sa 7 i Miloš Barudžić sa 6 pogodaka.

Radnički je večerašnjim porazom prepustio vodeću poziciju na tabeli beogradskom Partizanu, koji je u ovom trenutku jedina ekipa sa maksimalnim učinkom nakon četiri odigrana kola.

Šansu za popravni izabranici trenera Rodoljuba Kurandića imaće narednog vikenda na gostovanju povratniku u najviši rang takmičenja, ekipi Kolubare iz Lazarevca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!