KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Tedić „ukrao“ radost Šumadincima

Derbi susret 11. kola Mozzart Bet Superlige između kragujevačkog Radničkog 1923 i Čukaričkog pred sablasno praznim tribinama stadiona FK Metalac u Gornjem Milanovcu okončan je podelom plena – 1:1 (1:0). Zadovoljniji ovakvim epilogom svakako mogu biti gosti iz Beograda, koji su uspeli da izbegnu poraz u poslednjim minutima susreta.

Imali su Kragujevčani praktično pobedu u rukama, ali im je ona u samom finišu iscurila kroz prste. Čukarički se provukao i izbegao drugi poraz u nizu, dok Dudićevim izabranicima ostaje za utehu to što su i u okrnjenom sastavu uspeli da namuče jednu od najkvalitetnijih ekipa u Mozzart Bet Superligi.

Suočen sa povredama nekolicine standardnih protimaca, strateg “crvenih” Feđa Dudić bio je prinuđen da napravi određene korekcije u startnoj postavi. Priliku su dobili neki igrači koji nisu bili u prvom planu u poslednjih par utakmica, a najbolje ju je iskoristio makedonski internacionalac Luka Stankovski, koji je pogotkom u 8. minutu, njegovim prvim u dresu kragujevačkog kluba, krunisao prvu ozbiljniju akciju “crvenih” na današnjem susretu. Sve je krenulo od Tunišanina Ben Hasina koji je vešto prebacio loptu na drugu stativu ka Jankoviću, koji ju je glavom spustio do Stankovskog nakon čega golmanu Čukaričkog Kaličaninu nije bilo spasa.

Okuražili su se potom gosti i zapretili najpre preko kapitena Docića, a zatim i Đorđa Ivanovića, čiji je udarac iskosa sa desne strane naterao mladog Lijeskića da zagreje dlanove. Opasno je bilo pred golom Radničkog 1923 i u 31. minutu nakon pokušaja glavom Tufegdžića, koji je ostao potpuno zaboravljen u kaznenom prostoru “crvenih”.

Sreća je pogledala goste u 33. minutu kada je nakon centaršuta Jankovića Kilijan Bevis uzdrmao prečku. Ko zna kakav bi bio ishod utakmice da je reprezentativac Gvadalupea bio za nijansu precizniji u ovoj situaciji.

Pokušao je u finišu prvog poluvremena Stankovski iz slične pozicije iz koje je postigao vodeći gol za “crvene” da po drugi put matira Kaličanina, ali je ovoga puta prebacio čitav okvir gola, dok se na drugoj strani u šansi našao Miladinović posle odličnog proigravanja od strane Ivanovića, ali ni on nije bio precizan u završnici.

Ulazak hitronogog Kipranina Cionija na poluvremenu ubrzao je igru Čukaričkog u nastavku utakmice, ali su Šumadinci uspevali da isprate ritam ne dozvoljavajući gostima da dođu u poziciju iz koje bi mogli da ozbiljnije ugroze njihov gol. Stigli su Dudićevi izabranici i da priprete i to preko danas veoma raspoloženog Bevisa, koji je sjajnu solo akciju iz 53. minuta propustio da kruniše pogotkom.

Bacio je trener Čukaričkog Goran Stanić u poslednjih petnaestak minuta utakmice sve karte na napad, posegnuo za poslednjim adutima u vidu Pavkova i Tedića, i to mu se isplatilo u 85. minutu. Prvo je kapiten “crvenih” Slobodan Simović sjajnom reakcijom na samoj gol liniji sprečio Pavkova da se upiše u strelce, da bi u nastavku akcije Jovanović iskoristio neodlučnost Ristića da ukrade loptu i pošalje je na drugu stativu ka usamljenom Tediću kome nije bilo teško da je sprovede u mrežu.

Poslednje uzbuđenje viđeno je u 88. minutu pred golom Čukaričkog, kada je posle ne baš sjajne intervencije golmana Kaličanina lopta došla do Bevisa, čiji je udarac uspešno izblokirao Jovanović.

“Crveni” su tako umesto sva tri dopisali samo jedan bod na svoj konto, koji ih ostavlja u plej-of zoni. Sledi nova dvonedeljna pauza prvenstvu koja će Dudićevim izabranicima dobro doći da se odmore i pripreme za gostovanje srpskom predstavniku u grupnoj fazi Lige konferencije, ekipi TSC-a iz Bačke Topole.

DUDIĆ: NE SMEMO SEBI DOPUŠTATI DA PRIMAMO TAKO JEFTINE GOLOVE

Propustili su fudbaleri Radničkog 1923 lepu priliku da se pobedom u susretu sa beogradskim Čukaričkim iskupe za poraz u Novom Pazaru prošlog vikenda i da u slavljeničkom raspoloženju dočekaju odlazak na novu prvenstvenu pauzu. Vođstvo stečeno u ranoj fazi utakmice Šumadinci su čini se olako prokockali u samom finišu, te su umesto sva tri na kraju dopisali samo jedan novi bod na svoj superligaški konto.

Bila je ekipa trenera Gorana Stanića praktično na konopcima, ali je na kraju ipak uspela da neporažena napusti stadion kraj Despotovice.

– Evidentno je da smo jako loše ušli u današnju utakmicu. Nismo dobro odgovorili na nešto agresivniju igru Radničkog u prvom poluvremenu, iako smo znali na koji način igra ekipa mog kolege Dudića. Na poluvremenu smo napravili par promena u timu, tako da smo u nastavku utakmice delovali nešto konkretnije, mada je to još uvek daleko od one igre kakvu ja priželjkujem. Ušli smo u neku paniku, nismo imali miran pas, bili smo nespretni u završnici… Ipak, kada se saberu utisci, smatram da je Radničkom pripalo prvo, a nama drugo poluvreme, tako da je podela bodova možda i najrealniji rezultat na kraju. Žao mi je što nije bilo publike jer je uvek lepše igrati pred punim nego pred praznim tribinama – konstatovao je šef struke Čukaričkog.

I dok gosti mogu biti zadovoljni time što su uspeli da izbegnu drugi uzastopni poraz u prvenstvu, Kragujevčani mogu da žale što su u samom finišu ostali bez celog plena.

– Možda ovo i jeste, kako moj kolega kaže, realan rezultat, ali ne smemo sebi dopustiti da primamo tako jeftine golove, praktično ni iz čega. Ono što je danas bilo dobro to je igra iza lopte. Mislim da smo danas odigrali defanzivno jednu od možda najboljih utakmica od početka sezone. Uspeli smo da limitiramo jednu tako dobru ekipu kao što je Čukarički, koja nije imala praktično niti jednu stopostotnu priliku iz igre. Ostaje žal za tim prvim poluvremenom gde smo dosta dobro ušli, postigli gol i imali još par dobrih šansi da uvećamo prednost, uključujući tu i prečku Bevisa. Mislim da smo jednostavno morali da postignemo drugi gol i da onda mirno privedemo utakmicu kraju. Idemo sad na odmor koji će nam dobro doći da se malo oporavimo i restartujemo posle silnih problema sa povredama igrača – poručio je strateg “crvenih” Feđa Dudić.

RADNIČKI 1923 – ČUKARIČKI 1:1 (1:0)

GORNJI MILANOVAC
Stadion:
FK Metalac.
Sudija: Danilo Nikolić (Lovćenac).
Pomoćnici: Ivan Mikalački (Zrenjanin), Bojan Tomović (Pančevo).
Strelci: Stankovski u 8. minutu za Radnički 1923, a Tedić u 85. minutu za Čukarički.
Žuti kartoni: Golijanin, Dadić, Ortiz, Radović (Radnički 1923), Diop, Stanković, Stevanović, Rogan, Ivanović, Docić (Čukarički).

RADNIČKI 1923: Lijeskić, Ćosić, Simović, Zeljković, Dadić (od 77. Radović), Ristić, Janković (od 63. Gluščević), Stankovski (od 65. Enlandu), Ban Hasin (od 77. Evandro), Bevis, Golijanin (od 63. Ortiz). Trener: Feđa Dudić.

ČUKARIČKI: Kaličanin, Stevanović, Jovanović, Serafimović (od 67. Nikčević), Diop (od 46. Rogan), Docić, Stanković, Ivanović, Tufegdžić (od 46. Cioni), Miladinović (od 82. Pavkov), Cvetković (od 65. Tedić). Trener: Goran Stanić.

M. P.
Foto: N. Kotlajić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!