KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Subotički „golubovi“ „kljucnuli“ Kragujevčane na otvaranju prvenstva

Odbojkaši Radničkog porazom su započeli novu sezonu u BPŠ Superligi Srbije. Četa trenera Alekse Brđovića glatko je poražena na gostovanju subotičkom Spartaku u jednom od derbija uvodne runde0:3 (22:25, 20:25, 23:25).

Znali su Kragujevčani i u prošlosti često da se „izgube“ u „Dudovoj šumi“ i ostanu bez očekivanih bodova, ali im se odavno nije dogodilo da kapituliraju nakon tri odigrana seta. Nisu Šumadinci večeras imali rešenja za sjajan blok Subotičana, koji je delovao kao Kineski zid za Brđovićeve izabranike. Istina, bili su Kragujevčani rezultatski u igri tokom sva tri seta, ali su u odlučujućim momentima grešili i praktično poklanjali poene protivniku.

Tako je bilo u uvodnom periodu igre, u kojem su Šumadinci držali priključak sve do samog finiša, a onda ih je jedan trenutak nepažnje na prijemu koštao gubitka seta – 22:25.

Početak druge deonice obeležile su česte rezultatske oscilacije, da bi se negde od sredine seta prednost ustalila na strani domaćina, koji je serijom uspešnih blokova u finišu došao do čak šest set lopti (24:18) nakon čega Šumadincima nije bilo spasa. Spartak je ovaj period igre dobio rezultatom 25:20 i tako došao na korak do trijumfa.

Međutim, nisu Kragujevčani imali nameru da tako lako istaknu belu zastavu, što su uostalom i pokazali na samom startu trećeg perioda. Subotičani su sredinom seta uspeli da obuzdaju nalet Šumadinaca, ali samo na trenutak, budući da su Brđovićevi učenici serijom od tri vezana poena vratili vođstvo pod svoje okrilje. Usledio je dramatičan finiš seta u kojem su „golubovi“ ponovo imali deblje živce, te su na kraju rešili i ovaj period igre u svoju korist rezultatom 25:23 za konačnih 3:0 u setovima.

Subotičane su do trijumfa na premijeri predvodili bivši igrači Radničkog, Aleksa Matić sa 13 i Veljko Boharov sa 12 osvojenih poena, dok su se kod Kragujevčana istakli Milan Krstić sa 16 i Milutin Nejić sa 10 poena.

Priliku da poprave utisak i dođu do prvih prvenstvenih bodova odbojkaši Radničkog imaće narednog vikenda, kada će pred svojom publikom u „Jezeru“ ugostiti novajliju u ligi, ekipu Dubočice iz Leskovca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!