KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Još jedno remek delo mladog Mirčetića za novu radost „crvenih“

Opravdali su fudbaleri Radničkog 1923 ulogu favorita u duelu sa debitantom u superligaškom društvu, ekipom Tekstilca iz Odžaka, i dopisali svoju drugu uzastopnu, a ukupno četvrtu prvenstvenu recku – 1:0 (1:0). Skromnu fudbalsku predstavu pred sablasno praznim tribinama stadiona FK Metalac u Gornjem Milanovcu odlučio je mladi Bogdan Mirčetić, čiji je efektan pogodak u 8. minutu doneo “crvenima” nova tri boda za proboj u gornji deo superligaške tabele.

Zaslužili su Kragujevčani po svemu prikazanom i ubedljiviji trijumf, ali je od ukupno pet udaraca upućenih u okvir gola gostiju iz Odžaka samo jedan pogodio metu. I to onaj prvi, koji je na isteku 8. minuta uputio Bogdan Mirčetić. Mladi ofanzivac je nakon dva pogotka u ubedljivoj pobedi na IMT-om uspeo da zatrese i mrežu ekipe iz Odžaka, te se sa četiri postignuta gola izjednačio sa Brazilcem Evandrom na čelu klupske liste strelaca. Prihvatio je Mirčetić loptu na desnoj strani, prebacio je na jaču levu nogu i onda katapultirao u gornji desni ugao.

Propustili su Šumadinci u narednih par minuta dve dobre prilike da uvećaju početni kapital. Prvo je Bevisov udarac sa ruba šesnaesterca krajnjim naporom zaustavio čuvar mreže Tekstilca Miljan Drinčić, a potom je iz slične pozicije Ben Hasin tukao pored gola. Na drugoj strani, loše ispucavanje Drinčićevog mlađeg kolege na golu Radničkog Luke Lijeskića propustio je da kazni kapiten gostujuće ekipe Davidović, što je ujedno bila i jedina opasnost pred golom Kragujevčana u prvih 45 minuta utakmice.

Usledio je nešto mirniji period utakmice koji je u finišu prvog poluvremena prekinuo francuski internacionalac Kilijan Bevis, kada se veštim driblingom oslobodio Lukovića iz igre, a zatim gađao bliži ugao, međutim isprečila se stativa.

Ušli su gosti nešto energičnije u drugo poluvreme, uspeli da preseli težište igre na polovinu Kragujevčana, ali su sve do 65. minuta kada je Davidović propustio da kazni jedan trenutak nesmotrenosti Ćosića teško dolazili u poziciju da ozbiljnije zaprete mladom Lijeskiću.

Šumadinci su, pak, prvu izgledniju priliku u nastavku propustili u 70. minutu, kada je posle centaršuta Mirčetića Brazilac Evandro tukao glavom preko gola. Mogao je danas veoma zapaženi Bevis da u trećem minutu sudijske nadoknade kruniše svoju odličnu partiju i stavi tačku na današnju utakmicu, ali je Drinčić uspeo da zaustavi njegov pokušaj.

Na kraju minimalna, ali apsolutno zaslužena pobeda Šumadinaca za nova tri boda i skok na šesto mesto superligaške tabele.

Priliku da nastave ovaj pobednički niz izabranici trenera Feđe Dudića imaće već u subotu na tradicionalno “vrućem” gostovanju u Novom Pazaru.

DUDIĆ: MORALI SMO DA POSTIGNEMO JOŠ NEKI GOL U PRVOM POLUVREMENU

Efektan pogodak mladog Bogdana Mirčetića bio je dovoljan fudbalerima Radničkog 1923 da dođu do očekivanog trijumfa u duelu sa Tekstilcem iz Odžaka. Zaslužili su “crveni” po svemu prikazanom da slave i ubedljivijim rezultatom, ali se pobedi u zube ne gleda, tako da i ovaj minimalac svakako zadovoljava takmičarske apetite Kragujevčana, koji su se posle druge pobede u nizu etablirali u gornjoj polovini superligaške lestvice.

Strateg Kragujevčana Feđa Dudić naglasio je da zadovoljan igrom svoje ekipe, naročito u prvih 45 minuta, kada je, kako dodaje, propuštena prilika da se stvori značajniji rezultatski kapital, koji bi “crvenima” olakšao put do četvrtog prvenstvenog trijumfa.

– Mislim da smo zasluženo pobedili, posebno zbog igre u prvom poluvremenu. Bili smo dominantni u posedu, iako je protivnik izlazio dosta visoko i presingom na našu zadnju liniju pokušavao da nam poremeti organizaciju igre. Nismo preskakali igru, već smo kroz pas dolazili do završne trećine terena. Ako se ima u vidu broj stvorenih prilika, mislim da smo morali na poluvremenu da vodimo sa više golova razlike. Svakako bi onda i utakmica otišla u nekom drugačijem smeru. U drugom poluvremenu je protivnik izgledao bolje na terenu, prilagodio je ritam igre onako kako to njemu odgovara, ali osim one jedne šanse kod Ćosićevog proklizavanja nije uspevao ozbiljnije da nas ugrozi. Mi smo se za razliku od prvog poluvremena odlučili da ciljano ispucavamo loptu, ali nismo uspevali da dobijemo duele sa prilično visokom i snažnom zadnjom linijom Tekstilca. Mislim da smo danas bili dosta dobri u defanzivnoj tranziciji, naročito ako se ima u vidu da je ekipa Tekstilca izuzetno opasna u tim situacijama po osvojenoj lopti, gde do izražaja dolazi brzina Davidovića i Ukačukvua. Drago mi je što smo eto spojili drugu utakmicu zaredom bez primljenog gola i sigurno je to nešto što nam dodatno daje na sigurnosti i samopouzdanju pred naredne mečeve – izjavio je Dudić.

Imao je šef struke “crvenih” dosta pohvala i na račun ekipe iz Odžaka, koja se pokazala kao “tvrd orah”.

– Sve čestitke protivniku na prikazanoj igri. Dobro su nas skautirali i pokazali da nisu slučajno pobedili TSC u prošlom kolu sa igračem manje. Specifična su ekipa, ginu za svaku loptu i bilo je jako teško igrati protiv njih. Mislim da su ih mnogi potcenili, bili uvereni da će već na polusezoni praktično ispasti iz lige, ali su oni evo trenutno u sredini tabele sa dosta dobrim učinkom od deset osvojenih bodova – konstatovao je Dudić.

Trener Tekstilca Branko Mirjačić je i pored poraza imao razloga za zadovoljstvo, s obzirom da je njegova ekipa pružila sasvim pristojan otpor jednom od pretendenata za vrh tabele.

– Videli smo danas dva različita poluvremena. U prvom poluvremenu nismo uspeli da se nametnemo, iako nam je namera bila da igramo agresivno i sa visokim presingom na zadnju liniju Radničkog. Radnički je bio dominantan u prvih 45 minuta i možemo biti srećni što do odlaska na odmor nismo primili još neki pogodak. Sa druge strane, mogu da budem zadovoljan igrom u drugom poluvremenu. Iako nismo uspeli da postignemo gol, igra koju smo prikazali u polju i broj stvorenih šansi protiv jedne ozbiljne ekipe koja je u naletu forme može da nas hrabri pred nastavak sezone. Činjenica je da imamo određenih problema sa realizacijom, što je posledica manjka iskustva kod igrača, ali ćemo pokušati to da popravimo u narednim utakmicama – poručio je Mirjačić.

RADNIČKI 1923 – TEKSTILAC 1:0 (1:0)

GORNJI MILANOVAC
Stadion:
FK Metalac.
Sudija: Momčilo Marković (Beograd).
Pomoćnici: Aleksandar Marjanović (Despotovac), Marko Hrutka (Beograd).
Strelci: Mirčetić u 8. minutu za Radnički 1923.
Žuti kartoni: Radović, Šerbečić, Stankovski (Radnički 1923).

RADNIČKI 1923: Lijeskić, Ćosić, Šerbečić, Simović, Radović (od 72. Dadić), Ristić (od 86. Milojević), Ben Hasin, Janković (od 57. Gluščević), Mirčetić (od 86. Stankovski), Bevis, Evandro (od 72. Ortiz). Trener: Feđa Dudić.

TEKSTILAC: Drinčić, Luković, Sredojević, Kojčić, Ilić (od 57. Kodžić), Marčić (od 46. Stojanović), Jočić, Davidović (od 78. Škrbić), Đurić (od 73. Zekić), Skrobonja (od 46. Vasić), Ukačukvu. Trener: Branko Mirjačić.

M. P.
Foto: N. Kotlajić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!