KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Šumadinci na maksimumu: Posle Leskovčana i „vitezovi“ sa Vračara položili oružje pred Kurandićevom četom

Rutinska pobeda rukometaša Radničkog na gostovanju beogradskom Obiliću u poslednjoj utakmici 2. kola Super lige Srbije – 31:24 (14:10). Šumadinci su do ključne prednosti došli sredinom drugog poluvremena, kada su poveli sa osam golova razlike (23:15), a ni isključenja dvojice veoma bitnih igrača, kapitena Stanojeva i iskusnog Đukića, nisu ih zaustavila na putu ka drugom prvenstvenom trijumfu.

Foto: SPD Radnički

Ozbiljno su puleni trenera Rodoljuba Kurandića shvatili duel sa beogradskim timom, koji ih je propisno namučio u poslednja dva odmeravanja snaga. Zbog toga su već od samog starta počeli da prave rezultatsku zalihu, koja je nakon prvih sedam minuta igre iznosila solidnih „plus četiri“ (5:1). Bio je to signal klupi Obilića da zatraži predah, nakon kojeg su popularni „vitezovi“ sa Vračara serijom 4:1 uspeli da priđu na samo gol zaostatka (6:5). Da stvari budu gore po Kragujevčane, u tim trenucima su ostali bez levog beka Panića, koji zbog povrede nije mogao da nastavi utakmicu. Ispostavio se da je ovaj peh sa povredom Panića dodatno homogenizovao redove Šumadinca, koji su zaustavili nalet domaćina i ubrzo vratili rezultatski kapital s početka meča (10:6), koji su uspešno sačuvali do odlaska na predah – 14:10.

Nije se značajno menjao rezultat u prvih desetak minuta nastavka, a onda su gosti pojačali ritam i u silovitom naletu došli do maksimalnih „plus osam“ (23:15). Treće isključenje kapitena Stanojeva, a zatim i crveni karton za iskusnog Đukića nisu previše poremetili Šumadince, koji su sigurnom igrom u finišu sačuvali stečeni kapital za drugu radost u sezoni.

Najraspoloženiji u pobedničkom timu bio je Dušan Medić sa šest golova, koliko je na drugoj strani postigao i Marko Popović. Zapažen je bio i najbolji strelac Kragujevčana prošle sezone Miloš Barudžić, koji je zastao na pet postignutih pogodaka.

Radnički je, uz Partizan i pančevački Dinamo, jedina ekipa sa maksimalnim učinkom nakon dva odigrana kola u Super ligi Srbije.

Upravo će Pančevci biti naredni rival Šumadincima u derbiju 3. kola, koji se igra u petak od 19 časova na parketu kragujevačkog „Jezera“.

OBILIĆ – RADNIČKI 24:31 (10:14)

BEOGRAD
Dvorana: SC “Voždovac“.
Gledalaca: 150.
Sudije: Stefan Berdić, Filip Šorak.
Sedmerci: Obilić 5 (2), Radnički 3 (3).
Isključenja: Obilić 14 min, Radnički 18 min.

OBILIĆ: Ostojić, Perić, Gojković 4, Draškić, Antelj 1 (10 odbrana), Denić, Ivanić 1, Jovanović 4, Popović 6, Stojanović 1, Mandić 3, Turudić 2, Duracović 1, Stanisavljević, Ćirić 1, Tasić (3 odbrane).  

RADNIČKI: Veljković 1, Maljević 4, Barbulović, Mutavdžić 4, Gemaljević (12 odbrana, 3 sedmerca), Medić 6, Kasalović , Petrović (2 odbrane), Barudžić 5, Karanović, Veličković, Stanojev 4, Panić 2, Đukić 3, Barjaktarević 2.

Igrač utakmice: Janko Gemaljević (Radnički).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!