KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Brđovićevi učenici „preznojli“ turski Arkas na oproštaju od Evrope

Malo je odbojkašima Radničkog nedostajalo da iznenade turski Arkas u drugoj utakmici B grupe finalnog turnira Balkanskog kupa u Solunu. Na kraju tesan poraz od 2:3 u setovima (21:25, 25:23, 25:23, 16:25, 11:15) za častan oproštaj od Evrope.

Nakon glatkog poraza od rumunske Steaue u prvoj utakmici na turniru (0:3), Šumadinci su u duelu sa ove sezone izuzetno ambicioznom ekipom iz Izmira, predvođenom nemačkim veteranom Đerđom Grozerom, ostavili daleko bolji utisak. Gubitak uvodne deonice nije demoralisao Brđovićeve učenike, koji su posle velike borbe uspeli da dobiju naredna dva seta za preokret i vođstvo od 2:1 u setovima. Iznenađenje je bilo na pomolu, ali Kragujevčani nažalost nisu imali snage da favorizovanom rivalu zadaju završni udarac. Ekipa Arkusa je na prilično ubedljiv način rešila četvrti set u svoju korist, da bi potom dotukla Šumadince u taj-brejku.

Poenterski najraspoloženiji u kragujevačkom timu bio je povratnik Dušan Lopar sa 19 osvojenih poena (20-14, 5 blk). Dvocifreni u Brđovićevoj ekipi bili su još i korektor Milan Krstić sa 15, Milutin Nejić sa 14 i Ivan Ćirović sa 10 poena. U ekipi iz Izmira prednjačili su Brazilac Žoao Frank Kordeiro sa 15 i Turčin Juksel Gokčen sa 13 poena.

Radnički je tako takmičenje u B grupi okončao na poslednjem trećem mestu sa samo jednim osvojenim bodom. Kragujevčani su ovim porazom ujedno i završili svoje učešće na turniru u Solunu, pošto odlukom Balkanske odbojkaške federacije neće igrati utakmicu za peto mesto protiv predstavnika takozvanog Kosova, ekipe Peći.

Učešće na turniru u Grčkoj predstavlja svakako značajno iskustvo za odbojkaše Radničkog pred početak nove odbojkaške sezone u Srbiji, koju Brđovićevi učenici otvaraju već u četvrtak, kada će u okviru osmine finala Kupa Srbije ugostiti ekipu Niša.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!