KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

FSS bez milosti za Radnički 1923: Tri utakmice bez prisustva publike i novčana kazna od pola miliona dinara

Zbog loše organizacije utakmice sa Crvenom zvezdom, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Fudbalski klub Radnički 1923 sa tri utakmice igranja bez prisustva publike. Pored toga, Kragujevčani će u kasu FSS-a morati da uplate iznos od 500 000 dinara, dok su beogradski „crveno-beli“ zbog neprimerenog ponašanja sopstvenih navijača kažnjeni sa 200 000 dinara.

Foto: N. Kotlajić

U izveštaju delegata sa pomenute utakmice konstatovan je niz propusta od strane Fudbalskog kluba Radnički 1923 kao organizatora utakmice, počev od nedovoljnog broja pripadnika redarske službe i njihovog neadekvatnog postupanja, pa sve do nepostojanja takozvanih „rizičnih zona“ na tribinima, kako bi se sprečili eventualni sukobi između pristalica oba kluba.

Najviše zamerki delegat utakmice imao je na prekomerenu upotrebu pirotehničkih sredstava, posebno od strane navijača kragujevačkog kluba, koji su, kako se navodi u izveštaju, pirotehnička sredstva ubacivali u teren, tehnički prostor i neposrednu blizinu klupe Crvene zvezde, ali i u svečanu ložu stadiona u Gornjem Milanovcu.

Posebno je apostrofiran incident iz finiša prvog poluvremena, kada je jedan od topovskih udara eksplodirao u neposrednoj blizini štopera „crveno-belih“ Vanje Drkušića, koji nakon toga nije mogao da nastavi igru. Dalje se navodi da je jedan od topovskih udara prouzrokovao opekotine na stomaku pomoćnog trenera Crvene zvezde Nebojše Miloševića, dok je sportski direktor „crveno-belih“ Mitar Mrkela zadobio opekotine na nozi.

– Prilikom odmeravanja kazne uzete su u obzir i činjenice da su Kragujevčani često i na stadionu “Čika Dača” znali da preteraju sa upotrebom pirotehničkih sredstava i ubacivanjem tvrdih predmeta na teren za igru – stoji u obrazloženju odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije koje potpisuje njen prvi čovek Ivan Nikolić.

Šumadinci će, dakle, naredne tri prvenstvene utakmice kao domaćini, protiv Tekstilca, Čukaričkog i Jedinstva iz Uba, odigrati pred praznim tribinama, a na podršku svojih navijača moći će da računaju tek na utakmici protiv kruševačkog Napretka početkom novembra, kada bi otprilike trebali da budu završeni radovi na rekonstrukciji stadiona „Čika Dača“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!