KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Još jedan izdanak sportske porodice Jakovljević nastavio utabanim stazama uspeha

O uspesima mladog kragujevačkog rvača Ognjena Jakovljevića i njegove sestre bliznakinje Emilije već ste imali prilike da čitate na stranicama našeg portala. Njihovim stopama krenula je i najmlađa sestra, jedanaestogodišnja Helena, koja je odlučila da neki način „naruši“ porodičnu tradiciju, pa se tako umesto rvanja opredelila za plivanje. Da joj ne manjka talenta pokazuju i brojni uspesi koje sada već u kontinuitetu beleži na raznim takmičenjima.

Nakon apsolutne dominacije na Prvenstvu Centralne Srbije gde je trijumfovala u trkama na 50 i 100 metara prsnim stilom, kao i osvojenog drugog mesta na školskoj olimpijadi, Helena se nedavno sa republičkog prvenstva za pionire u Beogradu vratila sa osvojenom srebrnom medaljom u disciplini 100 metara prsno.

Ovi uspesi mlade Kragujevčanke nisu samo posledica njenog urođenog talenta, već i predanog rada pod budnim okom njenog trenera Natalije Simović iz Plivačkog kluba Orka 034. Ovaj klub postoji od 2018. godine i već je iznedrio nekoliko plivačkih nada koje poput Helene beleže zapažene rezultate na brojnim takmičenjima.

Helenina želja je da na naradnim takmičenjima dodatno popravi svoj lični rekod u prsnom stilu, ali i da se dokopa medalje i kraulu. Naravno, ulazak u reprezentaciju se podrazumeva, čim bude dostigla odgovarajuću starosnu granicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!