KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Mladenoviću zlato, Simovićevoj srebro na Otvorenom prvenstvu Beograda

U Atletskoj dvorani na Banjici proteklog vikenda održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u dvorani za seniore i seniorke. Član Atletskog kluba Park Milan Mladenović trijumfovao je u troskoku, dok je atletičarki Radničkog Ljubici Simović pripalo srebro u skoku udalj.

Foto: AK Park i AK Radnički

Mladenović je u jakoj konkurenciji takmičara iz najboljih beogradskih klubova uspeo da se domogne najvišeg mesta na pobedničkom podijumu i to zahvaljujući najboljem skoku u poslednjoj, četvrtoj seriji – 13.78 metara. Iza sebe ostavio je Zdravka Petrovića iz Partizana 45 (13.67 m) i Luku Velimirovića iz Crvene zvezde (13.22 m).

Odličan rezultat ostvarila je i Ljubica Simović, članica AK Radnički. Ona je u skoku udalj kod seniorki zauzela drugo mesto sa najboljim rezultatom od 5.65 metara. Zlatnu medalju osvojila je Marija Bukvić iz zemunske Mladosti (5.80 m), dok je kao trećeplasirana takmičenje završila Bojana Petrović (5.50 m), još jedna članica zemunskog kluba.

Ljubica je juče krenula put Slovenije, gde će zajedno sa kolegama iz reprezentacije učestvovati na tromeču Srbija-Slovenija-Hrvatska.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!