KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Na pobedu, ali i remi nije neuspeh

Tačno u podne u prostorijama sportskog društva Radnički održana je konferencija za novinare povodom sutrašnjeg prvog gostovanja fudbalera Radničkog u novoj sezoni. Pored domaćina PR menadžera Milene Živković sedeli su fudbaler Radničkog 1923 Stefan Nedović i šef stručnog štaba Vlado Čapljić.

– Sigurno izuzetno teška utakmica. Protivnik izuzetno motivisan, koji je pobedio u prvom kolu u gostima. Mi ne idemo u Zemun sa belom zastavom, tražimo svoju šansu. Kao što sam Vam već rekao svaka utakmica za nas je derbi, novo dokazivanje i iskustvo. Mnogi igrači su prvi put protiv Novog Sada zaigrali u ovom rangu takmičenja. I to je za njih bilo novo iskustvo. Ova utakmica će biti lakša i svaka naredna sa mnogo većim iskustvom u ovom rangu. Sve ekipe u ovom rangu takmičenja traže svoju šansu i smatram da su sve kvalitetne. Mi imamo svoj kvalitet i gajićemo ga i pokušati da ga dignemo na još veći nivo i nadam se da ćemo se uspešno vratiti iz Zemuna.

– Idemo na pobedu. Ne smatram da je remi neuspeh. Igraćemo i kod kuće i na strani isto. Način igranja će biti isti. Znači pobednički. A da li ćemo doći do pobede ili nećemo to ćemo na kraju da vidimo. Do remija možemo samo da dođemo pobedničkim mentalitetom. Ako budemo išli na remi onda smo izgubili utakmicu sigurno. Ne znam puno o ekipi Zemuna. Isto je kombinacija iskusnih i mladih igrača koji imaju veće iskustvo od nas. Ali to ništa ne znači. Smatram da imamo tamo dobre uslove što se tiče terena. Možemo da odigramo jednu kvalitetnu prvoligašku utakmicu. Verujem u momke da su spremni u ono što nas čeka. Mnogo razgovaramo, mnogo se družimo, izmenjujemo iskustva i sigurno oni jedva čekau utakmicu u Zemunu i da pokažu koliko vrede. Najvažnije je da je jedna dobra atmosfera, jedan dobar ambijent i sugurno je to jedan prvi korak ka uspehu. – rekao je Čapljić.

– U ekipu se vraća Božović a još jednu utakmicu pauze zbog crvenog kartona iz prošle sezone imaće Željko Milošević. Golman Nikola Prekić je dobio sve neophodne papire za nastup.

O Branku Bakoviću koji je stigao prošle nedelje Čapljić je rekao:

– Imamo Bakovića i ima tu još par igrača o kojima razmišljam i želim da se priključe timu jer smatram da bi svojim kvalitetom mogli da pomognu ovom mladom timu. Ali imamo te trenutne probleme jer su došli suviše kasno jer treba da se završi papirologija a to već traje. Baković je igrao u Bosni i sigurno je dug put do sertifikata. Trenira, tu je sa ekipom. Videćemo. Ja bih voleo da odgovori zadacima ovog ranga takmičenja, naravno i meni i da pomogne ovim momcima da naprave rezultat koji im pripada. Nadam se da će da se izbori. On je na istom nivou kao i ostali igrači. Kad se završi sve sa papirima konkurisaće za tim, a da li će da se izbori , to ćemo videti. Kao što sam rekao i prošle godine. Za mene su pojačanja kad se završi jedan ciklus. Pa kad svedemo račune i vidimo onda mogu da kažem dal je neko pojačanje ili ne. Novi igrači koji su došli tek treba da se dokažu i pokažu da su pojačanja.

Možete li da ponovite igru sa domaćeg terena?

– Radimo na tome. Nigde nećemo ići sa belom zastavom skim god da igramo i sigurno našim igrama ovde u Kragujevcu mnogi su zadovoljni i imaju pozitivno mišljenje a neki i negativno. Ali u principu ovakvim pristupom, ovakvim zalaganjem, htenjem moramo da prenesemo i na gostujući teren.

Stefan Nedović fudbaler Radničkog nada se uspehu u Gornjoj Varoši:

– Atmosfera u ekipi je odlična kao i uvek do sada. Svako gostovanje je uvek teško bez obzira na rang takmičenja. Respektujemo protivnika koji je dugotrajni prvoligaš, bivši superligaš. Imaju dobru ekipu, ali mi smo kvalitetni, imamo visoke ciljeve, znači moramo da pobeđujemo ne samo kući, nego i u gostima ako mislimo da dođemo daleko i nadam se da ćemo da ostvarimo prvu pobedu u gostima.

Sa druge strane kontaktirali smo i zemunce da bi čuli šta oni misle o sutrašnjem duelu.

Biće veoma zanimljiv duel. Prva nam je kod kuće. Cenimo, poštujemo ali sebe gledamo. Imamo namere za viši plasman, odnosmo da se vratimo u super ligu. Ne znamo još uvek kakve su mogućnosti našeg tima, ali kako prvenstvo bude odmicalo i to ćemo videti. Nadam se pobedi. – rekao nam je generalni sekretar Zemuna Dušan Popov.

Utakmica u Zemunu igra se sutra od 17:30h a naši posetoci imaće prilike da prate promene rezultata na našem portalu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!