KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Zoran Milinković rešenje za upražnjenu klupu “crvenih”

Fudbalski klub Radnički 1923 je za novog šefa stručnog štaba imenovao Zorana Milinkovića, iskusnog stručnjaka zavidne trenerske karijere, koji će pokušati da vrati kragujevački tim sa rezultatske stranputice i uvede ga u mirnije vode.

Foto: FK Radnički 1923

Neizvesnost oko izbora novog šefa struke kragujevačkog superligaša nije predugo trajala. Uprava kluba sa “Čika Dače” odlučila se za provereno trenersko ime, čoveka koji se dokazao skoro dvocenijskim radom u brojnim domaćim i inostranim klubovima.

U najveća Milinkovićeva trenerska postignuća ubrajaju se osvojena titula državnog prvaka sa beogradskim Partizanom, koga je uveo i u grupnu fazu Lige Evrope, zatim finale Kupa Srbije sa novosadskom Vojvodinom, kao i uvođenje lazarevačke Kolubare u Linglong Super ligu Srbije prošle sezone.

Poslednji trenerski angažman pre dolaska u srce Šumadije 53-godišnji stručnjak imao je u banjalučkom Borcu.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam došao u klub duge i svetle tradicije kao što je Radnički. Ispred nas je puno posla, jedan težak i odgovoran zadatak, ali verujem da ćemo uz veliki rad i posvećenost svih ljudi u klubu, kao i oko njega, uspeti da ostvarimo željeni cilj, a to je opstanak u ligi. Dobio sam puno informacija o ekipi od strane svojih saradnika i iskren da budem jedva čekam da počnem sa radom, kako bi u tom neposrednom kontaktu sa igračima locirao određene probleme i pokušao da ih otklonim. Verujem u potencijal ove ekipe i smatram da ona može mnogo više u odnosu na trenutnu situaciju. Na meni i mojim saradnicima je da učinimo sve što je u našoj moći da kroz jedan mukotrpan rad izvučemo ekipu iz rezultatske krize – poručio je na svom zvaničnom predstavljanju Zoran Milinković, kome će u radu asistirati Vladimir Volkov i Radovan Jovanović, sa kojima je prethodno uspešno sarađivao u lazarevačkoj Kolubari.

Od Milinkovića se očekuje da svojim znanjem, iskustvom i autoritetom donese određenu rezultatsku stabilnost ekipi sa “Čika Dače” i približi je ostvarenju prioritetnog cilja, a to je opstanak u superligaškom društvu.

– Odlučili smo se za jednog iskusnog trenera sa velikim autoritetom, od koga očekujemo da stabilizuje ekipu i podigne nivo takmičarske discipline, što je, po mom mišljenju, bio i glavni problem u nekom prethodnom periodu. Verujemo da će pod Milinkovićevom trenerskom palicom tim izgledati znatno kompaktnije, agresivnije i disciplinovanije na terenu, a da će kao produkt toga doći i bolji rezultati – izjavio je sportski direktor kragujevačkog kluba Slavko Perović.

Milinković će svoj debi na klupi “crvenih” imati već u nedelju na gostovanju subotičkom Spartaku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *