Žolt Der i Hasanović završili prireme u Italiji

Četvorica srpskih kandidata za drumsku olimpijsku trku u Londonu Ivan Stević i Gabor Kasa (Manisa spor) i Žolt Der i Esad Hasanović (Radnički, Kragujevac) završili su pripreme u Italiji.

Selektor Radiša Čubrić je pomno pratio rad olimpijaca, zadovoljan je koliko se uradilo u Peskari, ali i malo je zabrinut zbog lošeg vremena u Srbiji:

“Pauza do deset dana biće im dobrodošla, ali ne bi smelo da duže vremena budu bez bicikla i zato sam predložio odlazak na more početkom idućeg meseca, najverovatnije na Jadran. Prva trka je početkom marta u Trstu i, obzirom da smo u olimpijskoj godini očekujem od četvorice kandidata da je dočekaju u formi i da se ravnopravno nose sa rivalima.

Dobro je što su i Kragujevčani na vreme krenuli da rade, imaju odličan klub i kamo sreće da je biše ljudi kakav je njihov predsednik Branko Ostojić u srpskom biciklizmu. Sigurno je da će imati dobar sastav za trku “Kroz Srbiju”, ali je veoma važno i da do naše najcenjenije trke provere snage na što više inostranih trka“.

Izvor: BSS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *