KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Zlatni sjaj Lazara Veskovića na Svetskom kupu u Budimpešti

Kik-bokser kragujevačkog Radničkog i reprezentativac Srbije Lazar Vesković osvojio je zlatnu medalju na nedavno završenom Svetskom kupu u Budimpešti. Višestruki juniorski prvak države je svoju dominaciju na domaćoj sceni uspeo da prenese u međunarodne okvire, potvrdivši tako status jednog od najperspektivnijih srpskih kik-boksera mlađe garde.

Vesković je u odlučujućoj borbi za zlato u disciplini lou-kik za starije juniore do 67 kg bio uspešniji od ukrajinskog takmičara Serhija Labatjuka. Bronzane medalje u ovoj disciplini osvojili su Mađar Rikardo Zoltan Lazar i Poljak Simon Gaćinski.

Nadomak najsjajnijeg odličja zaustavljen je Veskovićev klupski i reprezentativni kolega Đorđe Dimitrijević, kome je pripalo srebro u K1 diciplini mlađih juniora do 71 kg, što takođe predstavlja ogroman uspeh i još jedan dokaz kvalitetnog rada u kragujevačkom klubu.

I preostala dva reprezentivca iz redova Radničkog, Strahinja Savić i Milica Popović, uspeli su da ponesu medalje sa ovog takmičenja, i to bronzanog sjaja, čime je upotpunjen odličan utisak koji su kragujevački kik-bokseri, predvođeni trenerom Radomirom Radomirovićem, ostavili u prestonici Mađarske.

Inače, Srbija je nastup na Svetskom kupu okončala sa bilansom od 17 zlatnih, 16 srebrnih i 14 bronzanih medalja, kao i osvojenim ekipnim prvim mestom u disciplinama lou-kik i K1.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!