KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

ŽKK Radnički učesnik petog memorijala „Miodrag Prvulović-Žikajlo“ u Boru

Treću godinu zaredom ekipa Ženskog košarkaškog kluba Radnički biće učesnik memorijalnog košarkaškog turnira „Miodrag Prvulović-Žikajlo“, koji se održava u znak sećanja na poznatog trenera i jednog od utemeljitelja ženske košarke u Boru. Pored Radničkog, na ovogodišnjem, petom po redu, Memorijalu, koji se igra u subotu, 30. aprila, u Sportskom centru „Bobana Momčilović Veličković“ u Boru, nastupiće još tri ekipe: beogradska Karaburma, Hajduk Veljko iz Negodina i domaći Rudar 1903 iz Bora.

U prvom polufinalnom susretu, koji je predviđen za 11 časova, snage će odmeriti Rudar 1903 i Hajduk Veljko, dok je za 13.15 časova zakazan drugi polufinalni duel između košarkašica Radničkog i Karaburme.

Utakmica za treće mesto na programu je od 17 časova, dok je finale predviđeno za 19 časova.

U sklopu turnira biće odigrana i revijalna utakmica između pionirki Rudara 1903 i OKK Paraćina.

Radnički će na ovom turniru nastupiti sa podmlađenim timom koji će predvoditi Nenad Milovanović i Vesna Despotović, prijatelji pokojnog Miodraga Prvulovića i košarkaški učitelji njegove ćerke Jelene, koja je značajan deo karijere provela u kragujevačkom klubu.

– Zahvaljujem se svim ekipama koje su se odazvale našem pozivu da učestvuju na ovom turniru. Izuzetno mi je drago što je na listi učesnika i moj nekadašnji klub Radnički, u kome sam provela najlepši period svoje karijere. Zahvalila bih se ovim putem Gradskoj upravi Bora, mom klubu Rudaru 1903 i svim prijateljima koji su meni i mojoj porodici pomogli u organizaciji turnira – poručila je Prvulovićeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.