ŽKK RADNIČKI: Postavljeni temelji za svetlu budućnost

ZKK Radnicki - proslava
PREDNOVOGODIŠNJA PROSLAVA: ŽKK Radnički (Foto: ŽKK Radnički FB)

U nedelju, 25. decembra, rukovodstvo ŽKK Radnički organizovalo je prednovogodišnju proslavu za sve igračice i njihove roditelje, uz prisustvo promoterke i zaštitnog lica ovog kluba, naše proslavljene košarkašice Jelene Milovanović. Tako je zaokružena prilično burna 2016. godina za ovaj klub, koji nakon ispadanja iz Prve lige i unutrašnjih previranja polako ponovo staje na noge.

Radnički se već duži vremenski period suočavao sa finansijskim problemima, tačnije, bio je prezadužen. To se na kraju odrazilo i na rezultate, tako da je ovaj klub u prošloj sezoni izgubio status prvoligaša. Usledilo je „vruće“ leto; izbor novog rukovodstva, prekid saradnje sa dotadašnjim trenerom Vesnom Despotović, uz prilično oštru retoriku sa obe strane, i problemi da se formira adekvatan igrački kadar za novu takmičarsku sezonu. Radnički je vremenom uspeo da se i rezultatski i organizaciono stabilizuje i u vedrom tonu okonča ovu godinu.

– Godina na izmaku bila je vrlo turbulentna. Klub je dobio novo rukovodstvo, koje ima jasno zacrtane ciljeve i strategiju o daljem napredovanju, kao i o povećanju broja članova u najmlađim kategorijama. Uprkos mnoštvu problema, pre svega finansijskih, i malog broja dece u mlađim selekcijama, uspeli smo da na kraju ove, za nas preteške godine, upišemo dosta novih članova. Strateški cilj nam je bio da se klub finansijski stabilizuje, da seniorski tim sastavimo od igračica iz našeg grada i okoline koje iziskuju minimalne novčane izdatke i da nam škola košarke broji što više članova. Želeli smo da stvorimo zdravu sredinu, da uz kvalitetne i stručne trenere igračice napreduju i uče, da se naši najmlađi bave ovim sportom i srećni dolaze na treninge. – ističu u klubu.

Odlaskom Vesne Despotović ostalo je upražnjeno mesto trenera prvog tima. Klub je odlučio da poverenje ukaže Nenadu Milovanoviću, izuzetno perspektivnom treneru, kome je ujedno poverena briga i o mlađim selekcijama ovoga kluba. Velika odgovornost i brojne obaveze nisu uplašile mladog stručanjaka, koji se latio prilično teškog posla formiranja igračkog kadra za novu sezonu. Ekipa je „sklapana“ maltene „u hodu“, pa i ne čude nešto slabiji rezultati na startu sezone. Kada su se devojke uigrale i počele da liče na pravi tim, došle su na red i pobede.

– Takmičarsku sezonu započeli smo uz pomoć par starijih igračica, koje su nam bile od velikog značaja na samom startu takmičenja. Naša ekipa je vrlo mlada, neiskusna i trenutno samo dve igračice imaju više od dvadeset godina. Ostatak ekipe čine devojke iz juniorske selekcije, uz dve kadetske reprezentativke i još nekoliko izuzetno talentovanih devojčica. U našim redovima je jedna od najperspektivnijih igračica u svom godištu u Srbiji, petnaestogodišnja Višnja Stefanović, koju smo doveli iz Kraljeva kao pojačanje. Upravo zbog toga se ponosimo što smo polusezonu završili u sredini tabele. – dodaje se u klupskom saopštenju.

I zaista, Radnički je nakon pet vezanih poraza na startu sezone, ušao u seriju od četiri uzastopna trijumfa, koja je trajala sve do poraza od gradskog rivala Radničkog 2016. Tako je ekipa Nenada Milovanovića ovu polusezonu u Drugoj ligi Srbije – Jug B završila na šestom mestu sa 14 osvojenih bodova, što je sasvim zadovoljavajući plasman s obzirom na mlad igrački kadar.

ZKK RadnickiBUĐENJE NAKON PETOG KOLA: Košarkašice Radničkog (Foto: ŽKK Radnički/Instagram)

Dugoročni planovi kluba vezani su za povratak u Prvu ligu Srbiju, a kako se može videti, temelji su uspešno postavljeni. Inače, 2017. godine ŽKK Radnički proslaviće svoj pedeseti rođendan, a u klubu već vredno rade na pripremi reklamnog materijala u čast tog velikog jubileja.

– Pred nama je godina jubileja u kojoj klub slavi pedeset godina samostalnog postojanja, na šta smo posebno ponosni. Želja nam je da klub finansijski ojača, da imamo sve više uspeha i da svaka igračica poštuje i ponosno nosi dres kluba koji ima tradiciju. Stručni tim, predvođen sportskim direktorom Goranom Jovovićem i stručnim, perspektivnim trenerom Nenadom Milovanovićem, daće sve od sebe da ovaj tim u dogledno vreme vrati tamo gde mu je mesto, u društvo najboljih, odnosno Prvu ligu Srbije. – optimistični su u Radničkom.

Propagandni materijalDEO PROPAGANDNOG MATERIJALA U OKVIRU PROSLAVE JUBILEJA (Foto: ŽKK Radnički FB)

Na kraju, klub je izrazio želju da se zahvali svima onima koji su pomogli njegov rad u prethodnom periodu i poželeo Kragujevčanima srećne novogodišnje praznike.

– Pre početka lige dobili smo veliku donaciju jedne firme iz Beograda, koja nam je omogućila da opstanemo i da se takmičimo ove godine. Izražavamo zahvalnost i našim sponzorima koji nam nesebično pomažu, a to su hotel „Kragujevac“, „Nikom“ Kragujevac, „Merkur“ Kragujevac i preduzeću „D&S“ Kragujevac, kao i svima koji su imali razumevanja i nisu nam pravili probleme zbog ne tako malih dugova koje smo preuzeli.
Uz obećanje da ćemo i ubuduće živeti i raditi za sport , a ne od sporta, srdačan pozdrav za sve sugrađane, uz želju da nam Nova godina donese mnogo radosti. – zaključuje se u saopštenju ŽKK Radnički dostavljenom našoj redakciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *