KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Završetak biciklističke sezone u znaku kragujevačkih biciklistkinja

Poslednja dva takmičarska vikenda u kalendaru Biciklističkog saveza Srbije obeležili su uspesi kragujevačkih biciklistkinja.

Foto: Biciklistički klub Radnički

Najpre je na beogradskom Ušću održan Gran pri Beograda za žene, na kome su vožene dve etape – individualni hronometar i drumska kriterijumska trka. Aktuelna državna prvakinja u kriterijumskoj vožnji, članica Biciklističkog kluba Radnički Marijana Urošević, nije imala dostojnu konkurenciju i hrabrom vožnjom po kišnom vremenu uspela je da trijumfuje u obe etape.

Samo dan nakon ove trke, u Čereviću na Fruškoj gori održan je Kup Srbije u planinskom biciklizmu. Višestruka reprezentativka Srbije i članica Bicklističkog kluba Ciklomanija Jana Jolović osvojila je prvo mesto u konkurenciji seniorki, dok je Marijani Urošević iz Radničkog pripalo treće mesto.

Konačno, proteklog vikenda je u Pirotu vožena poslednja trka u MTB ligi ove sezone, poznata pod nazivom „Pirotski ćilim“. Otežavajući vremenski uslovi iziskivali su dodatni napor takmičara, koji su iskazali veliku dozu hrabrosti i umešnosti.

Nastup mlađih kategorija obeležila je veoma dobra vožnja kadetkinje Radničkog Ive Pavlović, koja je u veoma jakoj konkurenciji takmičarki iz BK Jednota (Šid) uspela da odnese trijumf. Odlično je vozio i kadet Ciklomanije Marko Praštalo, koji je zauzeo drugo mesto u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Uoči samog starta finalne trke u konkurenciji seniora i seniorki, kiša je konačno stala, ali su uslovi na razgaženoj stazi postali još teži. Na kraju, pobedu kod seniora odneo je Dušan Veselinović iz beogradskog Partizana, dok je Marijana Urošević iz kragujevačkog Radničkog slavila u trci seniorki.

Članica Ciklomanije Jana Jolović zauzela je treće mesto kod seniorki, dok je Dušanu Kostoviću iz Radničkog pripalo drugo mesto u konkurenciji mlađih seniora, a četvrto u apsolutnom plasmanu.

– Sezona takmičenja na drumu i MTB-u zvanično je završena, a nas nakon pauze od mesec dana očekuje početak sezone takmičenja u ciklo-krosu. Ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, BK Radnički biće domaćin jedne od trka u okviru Kupa Srbije u ciklo-krosu – otkriva prvi čovek Radničkog Aleksandar Marić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!