Završena sezona

Kragujevački atletičar Miloš Savić nedavno je imao nov nastup kao član bob reprezentacije Srbije. Nacionalni tim u ovom atraktivnom sportu nastupio je na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, sa Savićem u posadi četvoroseda. Posle velikog uspeha i osvajanja osamanestog mesta na Zimskim olimpijskim igrama, ovoga puta, zbog oštećenog boba, srpskom timu pripalo je 24. mesto, u konkurenciji 33 posade. Nastupom na Svetskom prvenstvu završena je ovogodišnja sezona takmičenja, a već su poznati planovi i za narednu. Naime, želja srpskog četvoroseda je da izbori plasman među 30 najboljih posada, a takav plasman bi omogućio nastup i na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

– Sigurno da je moguće. Imamo takmičenje Evropa, Amerika, i Svetskog kupa. Najverovatnije ćemo odraditi dva takmičenja Evropa kupa, ići za Ameriku, tamo imamo još jednog bobistu koji će voziti za nas. Na takmičenju Amerika kupa tražićemo bodove za odlazak na Olimpijske igre. – kaže Miloš Savić.

Ovaj svestrani sportista nastaviće sa atletskim treninzima kako bi se što bolje pripremio za predstojeća iskušenja na tartan stazi. Želja je da se izbori za mesto u reprezentaciji u disciplinama 100 i 200 metara, za nastup na ekipnom drugoligaškom Prvenstvu Evrope koje će se održati u Novom Sadu tokom juna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti