KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Održan četvrti Svetosavski rukometni turnir

Rukometni klub Radnički uspešno je organizovao još jedan, četvrti po redu, Svetosavski turnir u rukometu, koji je okupio oko 300 dece iz svih krajeva Srbije. Kuriozitet ovogodišnjeg turnira jeste to što je po prvi put održan na dve lokacije – u sali Druge kragujevačke gimnazije, gde su se najmlađi učesnici turnira nadmetali u mini rukometu, i SBB hali Jezero, koja je bila poprište takmičenja u rukometu.

Foto: SPD Radnički

Ovogodišnji turnir svečano je otvorio član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, koji je u svom uvodnom obraćanju istakao da ova manifestacija još jednom potvrđuje činjenicu da je Kragujevac bio i ostao grad sporta.

– Drago mi je kada vidim ovoliki broj učesnika, što pokazuje da su Rukometni klub Radnički i sam grad Kragujevac na pravom putu. Mi ćemo uvek biti tu da pomognemo i podržimo ovakve vidove okupljanja mladih sportista i stopostotno sam uveren da se među učesnicima ovog turnira nalazi veliki broj budućih šampiona i reprezentativaca. Izuzetno sam zadovoljan što mi je pripala čast da otvorim sada već tradicionalni Svetosavski turnir i nadam se da ćemo se i ubuduće viđati u još većem broju – poručio je Stevović.

I dok u mini rukometu nije bilo proglašenja pobednika, već su svi učesnici turnira dobili plakete i medalje kao vrednu uspomenu na ovu veliku rukometnu manifestaciju, takmičenje u rukometu okončano je duplim slavljem domaćina, koji je trijumfovao i u muškoj i u ženskoj konkrenciji.

Turnir je, uz zahvalnost svim ekipama učesnicama, zatvorio direktor omladinske škole Radničkog Verko Radosavljević, a novo druženje zakazano je za godinu dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *