KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Zapažen nastup „gavrančića“ na juniorskom kupu u Kruševcu

Nova sezona juniorskih takmičenja u badmintonu otvorena je juniorskim kupom „Kruševac 2020“, na kome se nadmetalo pedesetak takmičara iz devet srpskih klubova. Na ovom turniru učestvovalo je i devet mladih igrača Badminton kluba Ravens KG, koji su ostvarili zapažene rezultate.

Foto: BK Ravens KG

Aleksandar Jovičić i Stefan Maksmimović okitili su se srebrnim medaljama u muškom singlu. Jovičić je nastupio u konkurenciji dečaka do 17 godina starosti, gde je u borbi za zlato poražen od Viktora Petrovića, člana kruševačkih Zmajeva, sa 1:2. Maksimović je u konkurenciji dečaka do 13 godina starosti takođe dogurao do finala, gde ga je porazio još jedan član kruševačkog kluba Aleksa Radovanović, takođe sa 2:1.

Igor Jovanović je singl konkurenciji dečaka do 17 godina osvojio bronzanu medalju, baš kao i Petra Gordić u istom uzrastu kod devojčica. Bronzanim medaljama okitili su se i Relja Milić i Stefan Maksimović u muškom dublu do 15 godina starosti, kao i Relja Milić i Lana Dramićanin u mešovitom dublu, takođe do 15 godina starosti.

– Zadovoljni smo nastupom svih naših juniora i osvojenim medaljama na turniru u Kruševcu, ali znamo da mogu još više u takmičarskom smislu, tako da će nam iskustvo sa ovog turnira značajno pomoći u daljem radu na treninzima. Nastavljamo sa vrednim radom i pripremamo realizaciju uspešnih međunarodnih i humanitarnih projekata u Kragujevcu i čitavoj Srbiji, kao i organizaciju tradicionalnih sportskih manifestacija prvog badminton kluba u Šumadiji – izjavio je Andreja Todorović, predsednik Upravnog odbora BK Ravens KG i prvi trener kluba.

Turnir „Kruševac 2020“ organizovao je Badminton klub Zmajevi iz Kruševca, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Badminton saveza Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *