Žalba Radničkog odbijena, sudije suspendovane

Takmičarski odbor Vaterpolo saveza Srbije odbio je žalbu Vaterpolo kluba Radnički Kon Tiki, upućenu zbog povrede pravila u finalu Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom, koji su crveno-beli dobili sa 12:11 spornim golom Denisa Šefika. Na taj način je verovatno stavljena tačka na ovaj događaj, a Kragujevčanima jedino preostaje žalba Sportskoj arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije u roku od 7 dana.

U saopštenju Vaterpolo saveza Srbije se navodi:

„Na osnovu analize snimka, utvrđeno je da je Šefik šutirao ka golu Radića neposredno pre zvuka sirene kojom se označava kraj utakmice. Taj deo žalbe Radničkog može da se podvede pod materijalnu povredu pravila.

Drugi deo žalbe, koji se odnosio na utvrdjeno nepropisno izvodjenje udarca od strane Šefika, odbijen je, iako je konstatovano nepropisno izvodjenje udarca od strane Šefika. Po Pravilniku, ovakve sudijske odluke ne mogu biti predmet žalbe, jer predstavljaju slobodno sudijsko uverenje i ne spadaju pod materijalne povrede pravila.“

Zbog navedenih propusta doneta je odluka da se suspenduju sudije Nenad Golijanin i Željko Ragač, koji neće biti delegirani u narednih pet mečeva, sa mogućnošću produžetka suspenzije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti