KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Za vikend startuje i gradska liga

Posle dvoipomesečne letnje pauze, u subotu, 24. avgusta, susretom Borac (Drenovac) – Jedinstvo (Petrovac), koji je na programu od 17 časova, počinje prvenstvo u Prvoj gradskoj ligi Kragujevca, dok drugoligaši kreću nedelju dana kasnije.

Fudbaleri Zastave (crveni dresovi) i Maršića, novajlije u ligi, pored susreta u kupu,
startuju i za bodove

Prema odluci Izvršnog odbora FSGKG, donetoj pre početka prethodne sezone, prvoligaški karavan u novoj sezoni brojaće 14 ekipa.

Naime, u glomaznoj Prvoj gradskoj ligi od 17 klubova, obavljeno je najveće „provetravanje“ do sada. Pored Korićana i Budućnosti iz Resnika, koji su se preselili u viši rang Šumadijsko-rašku zonu, iz ove lige na osnovu plasmana ispale su četiri ekipe sa začelja tabele, tako da je ostalo mesta za tri nova člana. To su iskoristile dve prvoplasirane ekipe iz Druge gradske lige, Maršić i Kolonija, kao i Zastava koja se kroz baraž sa Erdoglijom 1931 takođe preselila u viši rang.

Interesantno je napomenuti da je Prva gradska liga ostala bez četiri gradska kluba koji imaju i svoje stadione, ali ne i finansijske uslove i ljude koji bi boljom organizacijom to obezbedili. To su pored Erdoglije 1931, koja je ispala na onovu baraža, još i 21. oktobar, Jadran i Slavija. Tako se desilo da su seoski klubovi i oni iz prigradskih naselja ostali mogo brojniji od ekipa sa gradskog područja, koje predstavlja još samo Bagremar, a malo„pojačanje“ je stiglo od Zastave i Kolonije.    

Na osnovu prijave za novu sezonu samo se Borac iz Drenovca odlučio da igra subotom kao domaćin, a preostalih 13 klubova u nedeljnom terminu. U prvom kolu sastaju se novajlije Maršić i Zastava, koji su odigrali utakmicu za kup, kada su gosti bili uspešniji na Bubnju i eliminisali domaćina. Da li će nekada popularni „jugosi“ uspeti da se u borbi za prve bodove revanširaju u Maršiću, ostaje da se vidi.

U ostalim susretima prvog kola sastaju se: Kutlovo – Sloga (D), Srbija – Bagremar, Šumadinac KG – Pobeda, Kolonija – Šumadija 1934, Sloboda (G) –  Mlladost (P).

Prvenstvo u Drugoj gradskoj ligi Kragujevca, koja je uvećana za jednog člana i sada broji 12 ekipa, počinje u nedelju, 1. septembra. I u ovoj ligi samo jedna ekipa kao domaćin igraće subotom. To je Bratstvo iz Erdeča, koje koristi teren Arsenala u Palilulama.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!