KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Večiti amateri“ dobili novu upravu (FOTO)

Članovi Skupštine Jadrana jednoglasno su izabrali novo rukovodstvo

Na vanrednoj izbornoj sednici Skupštine FK Jadran smenjeni su dosadašnji članovi uprave i izabrani novi klupski organi, a funkcija predsednika u narednom četvorogodišnjem mandatu poverena je poznatom kragujevačkom sportskom radniku, dr Aleksandru Kričkoviću.

Iako je mandat dosadašnje Skupštine trajao do jula ove godine, u ovom klubu, popularnog naziva „večiti amateri“, dogovoreno je da se zbog ostavke pojedinih članova osveže redovi novim ljudima i idejama, kako bi se obezbedili što bolji uslovi za rad gradskog ligaša sa Vašarišta.

U protekle četiri godine Jadran je dva puta bio na pragu osvajanja prvog mesta u Prvoj gradskoj ligi Kragujevca, ali su u viši rang, Zonu „Morava“, ipak otišli Partizan iz Cerovca i palilulski Arsenal. Treba istaći i da se mlada ekipa Jadrana plasirala u Omladinsku ligu Regiona zapadne Srbije.

Radno predsedništvo Skupštine Jadrana

Izborna sednica protekla je u jednodušnoj oceni da je potrebno „osvežavanje“ redova, kako u Skupštini, tako i u Upravnom odboru. Zahvaljujući dobrim pripremama sednice sa štampanim materijalom o ostvarenim sportskim rezultatima i predlozima novih organa, sve odluke donete su jednoglasno, što može da posluži kao dobar primer i drugim klubovima u gradu.

Posle verifikacije mandata 27 članova nove Skupštine FK Jadran, u ime odbora za sprovođenje izbora prisutnima se obratio Dragoslav Milošević sa kratkom informacijom o razlozima vanrednih izbora.

Naime, dosadašnja uprava je za proteklih osam godina ostvarila zapažene rezultate, ali su neki članovi odustali od rada u klubu. S obzirom da se finansiranje rada obavlja uglavnom iz članarine, pretila je opasnost da klub, nosilac priznanja Fudbalskog saveza Jugoslavije, Srbije, regiona Zapadne Srbije i grada Kragujevca, prestane sa radom.

U ime FS grada Kragujevca izbornoj Skupštini Jadrana prisustvovao je Miroljub Mirčević, koji je pohvalio saradnju sa ljudima koji su vodili Jadran i poželeo ovom klubu da nastavi sa još uspešnijim radom.

Najstariji član ovog kluba Tiosav Đurić, koji je nosio dres Jadrana, izrazio je očekivanje da će novo rukovodstvo sa svežim snagama dati još veći doprinos stvaranju uslova da gradski prvoligaš sa Vašarišta ostvaruje bolje rezultate.

Milovan Čađenović, takođe jedan iz „stare garde“ Jadranaca, ukazao je na problem prikupljanja članarine iz koje se klub uglavnom finansira i predložio da u narednom periodu svaki član na dobrovoljnoj bazi i prema svojim mogućnostima nastavi da finansijski pomaže svoj klub, pri čemu bi godišnja članarina iznosila 1.200 dinara, što je i prihvaćeno. To bi, sa onim što treba da se obezbedi od sportskih prijatelja i sponzora, kao i sa sredstvima koja se očekuju od grada, poboljšalo materijalni položaj Jadrana.

Na izbornoj sednici, kojoj je prisutvovalo 20 od 27 novoizabranih članova Skupštine, uz opravdani izostanak ostalih, jednoglasno je za novog predsednika izabran dr Aleksandar Kričković, poznati društveno-sportski radnik, koji je predložio članove Upravnog odbora, u koji su ušli Tiosav Đurić, Dragan Lazarević, Slobodan Betulić, Milovan Čađenović, Darko Ranđelović, Tomislav Jevtić, Boban Mihailović i Vitomir Nedeljković, a ostavljena je mogućnost da se naknadno kooptiraju još dva člana.

U nadzorni odbor izabrani su Dobrosav Glišić, Bojan Stevanović i  Slobodan Radaković, a za tehničkog sekretara Dragan Vasiljević.

Doneta je i odluka da se pristupi usklađivanju statuta Jadrana sa novim zakonom o sportu, koji će se usvojiti na narednoj sednici Skupštine.

Dr Aleksandar Kričković, novi predsednik Jadrana očekuje veću pomoć klubu      

Moji motivi da prihvatim funkciju predsednika Jadrana su višedecenijska sportska tradicija ovog kluba osnovanog još 1925. godine i želja da se pomogne sa novim idejama i energijom u ovim teškim uslovima rada, u kojima se ostvaruju određeni sportski rezultati. U početku to su bolji uslovi za plasman u Prvoj gradskoj ligi, a kasnije, prema mogućnostima kluba, i u višem rangu. Očekujemo pomoć novih članova prema svojim mogućnostima, ali i uz podršku gradske uprave – rekao je u izjavi za KGsport.info novi predsednik Jadrana dr Aleksandar Kričković.

Inače, ekipa Jadrana je u jesenjoj polusezoni takmičarske 2016/2017 godine, sa pet pobeda, šest remija i četiri poraza, zauzela sedmo mesto na tabeli Prve gradske lige, osvojivši 21 bod. Na startu drugog dela prvenstva, ekipa pod vođstvom trenera Darka Kovačevića sastaje se sa Ćavom, koju je u prvom delu savladala sa 3:0.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *