Vuksanović potpisao, Lučić otišao u Krku

Odmah nakon utakmice sa Makabijem, pred novogodišnje praznike, KK Radnički je doživeo još jednu promenu u svom sastavu. Ili, bolje rečeno, rokadu. Vladimir Vuksanović, koji je uz tim Radničkog od početka sezone, tek sada je potpisao ugovor. Posle još jedne u nizu povreda koje su ga pratile kroz celu karijeru i razmišljanja o povlačenju, Nikolić je konačno igrača koji je i pre dve sezone nosio dres kragujevačkog ABA ligaša privoleo da potpiše ugovor. Samim tim, za Uroša Lučića više nije bilo mesta, i on je prihvatio ponudu slovenačkog ABA ligaša Krke.


Lučić je bio u Radničkom od samog početka pripremnog perioda, i jedna od prvih kupovina u inače kasno kompletiranom timu. U pripremnim mečevima je igrao i na poziciji krilnog centra i centra, često i u paru sa Birčevićem, koji je solidno
funkcionisao, i delovalo je da je Radnički upravo kada su obojica bila na terenu najjači u skoku. Međutim, dolaskom Dejvida Sajmona minutaža Lučića je desetkovana, pa je krilni centar najviše minuta na parketu proveo protiv Olimpije – 16. Ipak, svaki put kada je dobijao šansu koristio je jako korektno, kao na primer protiv Cedevite, kada je za samo 9 minuta na parketu postigao 9 poena. Primera radi, u istom meču, Danilo Mijatović koji takođe pokriva pozicije 4 i 5 imao je za 9 minuta indeks korisnosti -7. Ipak, ni takva partija nije ubedila trenera Nikolića da ga koristi više ni u tom, a ni u narednim mečevima.

Cela priča oko Uroša Lučića i njegovog boravka u Radničkom verovatno će ostati čudna i nejasna posmatračima sa strane. Trener Nikolić verovatno ima odgovor na pitanje zašto je Lučić imao tako malu minutažu, kada je i tu šansu „na kašičicu“ najčešće solidno koristio. Ostatak sezone ovaj igrač provešće u drugom ABA ligašu Krki i njegov boravak tamo daće odgovor na pitanje da li je Nikolić pogrešio što mu nije dao veću šansu da se dokaže u dresu Radničkog.

Foto: ABA liga

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *