KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Vikend u znaku Jane Jolović

Biciklisti Radničkog i Ciklomanije bili su prilično aktivni minulog vikenda, budući da su uzeli učešće na dva značajna takmičenja, osmom po redu MTB Kupu Srbije u Katićima kraj Ivanjice i na državnom prvenstvu u brdskoj i kriterijumskoj vožnji u Čačku. Medalje, kao po običaju, nisu izostale, a najzapaženije rezultate ostvarila je takmičarka Ciklomanije Jana Jolović, koja je osvojila dve titule državnog prvaka, u brdskoj i kriterijumskoj vožnji, a uspela je da se okiti i pobedničkim trofejom u MTB Kupu Srbije.

Jana Jolović
(Foto: BK Cyclemania)

Mlada takmičarka Ciklomanije bez sumnje je obeležila minuli takmičarski vikend kada su u pitanju kragujevački biciklisti. Međutim, uspešne su bile i Janine klupske kolege, a posebno mlađa sestra Marija, koja se okitila sa četiri medalje. U brdskoj trci kadetkinja osvojila je drugo mesto, na kriterijumu je bila treća u svojoj uzrasnoj kategoriji, odnosno druga u generalnom plasmanu, dok je najbolji rezultat zabeležila na MTB Kupu u Katićima, gde je zauzela prvo mesto u konkurenciji kadetkinja.

Prvo mesto na stazi u Katićima osvojio je i iskusni Zoran Živković u kategoriji mastersa, nakon što mu je prvog dana takmičenja u istoj konkurenciji pripala bronza. Ksenija Veljković bila je druga u trci mlađih poletarki, dok su bronzane medalje pripale mlađem poletarcu Veljku Slavkoviću i poletarcu Viktoru Slavkoviću.

Aleksandar Marić (levo) i Zoran Živković (desno) na podijumu
Foto: BK Radnički

I biciklisti Radničkog ostvarili su zapažene rezultate minulog vikenda. Kadet Aleksa Marić i masters Aleksandar Marić osvojili su srebrne medalje na MTB Kupu Srbije u Katićima, dok su mlađem senioru Nikoli Gvozdenoviću i seniorki Marijani Urošević pripale bronze na brdskom prvenstvu države u Čačku. U kriterijumskoj trci, održanoj na gradskim ulicama Čačka, Marijana Urošević je zauzela drugo mesto u konkurenciji seniorki, dok je mlađi senior Nikola Gvozdenović imao nesrećan pad i to u trenutku dok se nalazio u grupi vodećih takmičara.

Kragujevačke bicikliste 8. septembra očekuje učešće na još jednoj trci u okviru MTB Kupa Srbije na stazi kraj Raške, kao i na Dulenskom MTB maratonu, koji je predviđen za isti dan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!