KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Veprovi u finalu CEFL-a

Ubedljivom pobedom nad mađarskim Budapest Cowbells-ima, na svom terenu, rezultatom 50:15, aktuelni šampioni Srbije, Kragujevac Wild Boars-i, plasirali su se u finale najjačeg do sada izdanja evropske CEFL lige, gde ih u austrijskom gradu Insbruku očekuje jedan od najkvalitetnijih evropskih timova – Swarco Raiders.

Već u prvom posedu Kragujevčani su poveli pasom Amerikanca Daltona Olivera ka Strahinji Stepoviću (7:0), ali su nedugo zatim Mađari iskoristili nesporazum u odbrani domaćih i dugačkim pasom Tamaša Varija ka Balašu Šabolčki izjednačili rezultat (7:7).

To kao da je razbudilo Veprove, koji su fantastičnom igrom, pre svega u odbrani, do kraja prve četvrtine praktično rešili pitanje pobednika (28:7). Najpre je na isti način odgovorio Oliver, pasom ka Mihailu Novakoviću, koji je sjajno pretrčao više od pola terena, da bi zatim defanzivni deo tima krunisao dobru igru vraćanjem dve intersepcije za tačdaun preko lajnbekera Predraga Šćekića i američkog sejftija Alena Ramzija.

Do odlaska na veliki odmor Oliver je još dva puta sa end zonom spojio Stepovića, za ukupno tri tačdauna ovog tandema – 43:7.

Kako je na poluvremenu bila prevelika razlika u korist domaćina, veća od 35 poena, u nastavku susreta na snazi je bio takozvani mercy rule, tokom kog je vreme neprestano teklo, što je i rezultiralo manjim brojem poena.

Posle treće četvrtine u kojoj promena nije bilo, u poslednjoj deonici viđen je po jedan tačdaun na obe strane. Britanac Loran Čimanga doneo je Veprovima vođstvo 50:7, da bi zatim Cowbells-i iskoristili to što su naspram sebe imali drugu postavu domaćina i ublažili poraz pasom Varija ka Norbertu Zaksu.

Kragujevčani su tako posle ove pobede i ranijeg trijumfa nad turskim šampionima, Koč Remsima (21:14), završili ligaški deo sezone sa dve pobede, bez poraza, baš kao i beogradski SBB Vukovi, ali je u obzir uzeta i pobeda Veprova nad Vukovima u domaćem šampionatu (21:14), pa će se zato oni drugog vikenda juna naći u finalu sa trostrukim prvacima i aktuelnim vicešampionima Evrope, Swarco Raidersima.

Kragujevac Wild Boars – Budapest Cowbells 50:15 (28:7, 15:0, 0:0, 7:8)

Stadion: FK Pobeda Beloševac.

Kretanje rezultata:

7:0 Dalton Oliver pas 33 jardi ka Strahinji Stepoviću, Petar Goić PAT
7:7 Tamaš Vari pas 60 jardi ka Balašu Šabolčki, Zoltan Šentirmai PAT
14:7 Oliver pas 60 jardi ka Mihailu Novakoviću, Goić PAT
22:7 Predrag Šćekić vraćanje intersepcije 23 jarda, Goić za dva
28:7 Alen Ramzi vraćanje intersepcije 35 jardi, neuspešan PAT
36:7 Oliver pas 25 jardi ka Stepoviću, Goić za dva
43:7 Oliver pas 9 jardi ka Stepoviću, Goić PAT
50:7 Loran Čimanga trčanje 10 jardi, Goić PAT
50:15 Vari pas 16 jardi ka Norbertu Zaksu, Vari ka Fora Kamilu za dva

Izvor i foto: wildboars.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *