Veprovi savladali najljućeg rivala!

Kragujevački Wild Boarsi ostvarili su i drugu pobedu iz isto toliko mečeva u SAAF Superligi Srbije. Na sušičkom stadionu oborili su na pleća njihove najveće, večite rivale, beogradske Vukove! Veprovi su slavili rezultatom 54:38, po četvrtinama (20:0, 22:19, 6:19, 6:0). Meč je protekao u prelepom ambijentu koji su napravili domaći navijači, na gotovo potpuno ispunjenim tribinama sušičkog stadiona.

Početak meča protekao je potpuno u znaku Kragujevčana. Vukovi su ušli nervozno i uplašeno u meč, što su domaći igrači znali jako dobro da iskoriste. Već u prvom napadu Džeremi Pejton postiže tačdaun, ali danas neraspoloženi šuter Kragujevčana Božanić nije uspeo da pogodi šut za ekstra poen. Odmah zatim, granitna odbrana Kragujevčana ne dozvoljava Vukovima da osvoje prvi daun, tako da su na teren izašli specijalni timovi. Šuter Beograđana je svoj posao jako loše uradio, tako da je ponovo Džeremi Pejton bio koban po goste, i postigao novi tačdaun. Da nadoknade propust svog šutera posle prvog tačdauna Pejtona, Kragujevčani su se odlučili da pokušaju akciju za dva poena, koju je uspešno realizovao Tomić. Vukovi su u prvoj četvrtini izveli još jedan smušeni napad, sa nekoliko nekompletnih dodavanja, i za tili čas na terenu je ponovo bio napad Veprova. Domaćin je trčanjem došao nadomak end zone Vukova, a onda je usledio sjajan pas kvoterbeka Bedvela za Nedeljkovića, koji je uhvatio loptu u end zoni rivala i tako postigao novi tačdaun za Veprove, a Božanić ponovo nije iskoristio svoju šansu za ekstra poen. Prva četvrtina je ubrzo posle toga završena, a rezultat je bio ubedljivih 20:0 za domaćine.

Učinilo se da će Beograđani možda doživeti i najubedljiviji poraz u svojoj istoriji, ali su uspeli da se trgnu, i zaigraju mnogo bolje. Ipak, treba imati u vidu da su im išle na ruku i sudijske odluke, kojima su osvojili do kraja meča možda čak i više jardi nego trčanjem i dodavanjem. Na početku druge četvrtine Amerikanac Mekdauel postiže prve poene za Vukove, a šuter gostujućeg tima Matović dodaje i ekstra poen za 20:7. Usledio je brz odgovor od strane sjajnog vajdrisivera Kragujevčana Tomića, koji je prvo postigao tačdaun, a zatim realizovao i pretvaranje za dva poena, i povećao prednost na 28:7. Prvo sekovanje kvoterbeka viđeno je u ovoj četvrtini, što je omogućilo ofanzivnoj liniji Kragujevčana da se brzo vrati na teren. Tačdaun ponovo postiže Džeremi Pejton, a pošto je pretvaranje za dva poena bilo neuspešno, na semaforu je stajalo 34:7. Zatim je viđen i najduži uspešni pas na meču od čak 50 jardi, koji je vajdrisiver gostiju Bošnjak pretvorio u tačdaun, a sjajni Šćekić je uspeo da blokira pokušaj za ekstra poen Vukova, pa je rezultat ostao 34:13. U drugom delu druge četvrtine viđeno je dosta prekršaja, ali i spornih sudijskih odluka, koje su omogućile Vukovima da odbrane jedan napad Veprova, ali ne i sledeći. Koban za njih je bio najiskusniji igrač Kragujevčana Ristić, koji je postigao tačdaun, a Džeremi Pejton dodao je još dva ekstra poena za 42:13. Kvoterbek gostiju Mirot nastavlja sa sjajnim pasovima ka Bošnjaku, ovoga puta za 45 jardi, kojim su Vukovi došli do same end zone Veprova. Mirot zatim sam postiže tačdaun ušunjavanjem, i na odmor se ide rezultatom 42:19.

Veprovi kao da su se opustili, i u drugo poluvreme su ušli slabije koncentrisani, napravili su mnogo grešaka, zbog čega su zaradili možda i najviše jardi kazne u svojoj istoriji u jednom meču. Vukovi svoj četvrti daun uspevaju da pretvore u tačdaun, sjajnim pasom od 25 jardi ka Cerovcu, i tako smanje na 42:25, uz ponovo neuspešno pretvaranje za dva poena. Brajan Pejton ima odlično vraćanje panta duboko u polovini Vukova, ali kazne zbog prekršaja onemogućavaju Veprove da izvedu uspešan napad za prvi daun, tako da na teren ponovo izlazi napad Vukova. Stepanović postiže tačdaun, iako je Milojević praktično imao loptu u rukama, ali je nesrećno ispustio, što je iskoristio igrač Vukova. Matović je zatim bio siguran, i Vukovi su prišli na samo 42:32. Do kraja četvrtine Brajan Pejton povećava na 48:32, ali Vukovi odmah u sledećem napadu odgovaraju preko Stojanovića i smanjuju na 48:38.

Na startu poslednje četvrtine Vukovi su došli do same end zone Kragujevčana, i u priliku da se potpuno vrate u meč. Međutim, pas ka risiveru koji je čekao loptu u end zoni presekao je Džeremi Pejton, zatim je uspeo da pretrči čitav teren, i tako poveća rezultat na 54:38, i reši pitanje pobednika. Do kraja meča Vukovi su pokušavali dugim loptama da nađu svoje risivere, ali se to uglavnom završavalo nekompletnim pasovima, i rezultat je ostao nepromenjen.

Wild Boarsi posle dva kola drže prvo mesto na tabeli, a imajući u vidu ovu vrednu pobedu, možemo očekivati da će Kragujevčani ostati na liderskoj poziciji do kraja šampionata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti