Veprovi posustali na poslednjem stepeniku!

U finalu EFAF kupa (ekvivalent Lige Evrope u fudbalu) kragujevački Divlji Veprovi nisu uspeli da naprave još jedan podvig, i savladaju domaćina London Blitz. Englezi su bili bolji rezultatom 29:7 (20:7, 3:0, 0:0, 6:0). I prema ovom kretanju rezultata može se videti da su igrači Londona, u skladu sa svojim imenom, na blic prepali goste iz Srbije, i tako stekli, na kraju će se ispostaviti, nedostižnu prednost.

Treba imati u vidu i mnoge činjenice koje su pratile ovaj meč, i time verovatno uticale na ovakav konačan rezultat. Naime, igrači Wild Boarsa su put Londona krenuli autobusom, četiri dana pre početka finalnog meča. Spavali su po hostelima po raznim evropskim gradovima, i nisu mogli da su oporave od tog dugog puta za ovako naporan meč. Ipak, na taj težak put su se igrači i spremili, ali ih je po dolasku na stadion Bliceva dočekalo veliko neprijatno iznenađenje koje sigurno nisu mogli ni da sanjaju. Teren, ili bolje reći livada, na kojoj se odigrao ovaj meč bio je pun rupa, trava na nekim mestima uopste nije postojala, a nešto što najviše liči na tribine je bila jedna terasa, na kojoj je stajalo pedesetak ljudi. Ostatak publike je bio na metar od terena. Takođe, domaćin nije mogao da garantuje sigurnost stvari gostima u svlačionici, pošto nisu imale ključ, već su Veprovi svoje stvari pred utakmicu teglili do svoje klupe na terenu. Imajući sve to u vidu zaista je nemoguće videti razloge zbog kojih je EFAF dodelio organizaciju Blicevima, kada su Veprovi ponudili igranje utakmice na glavnom terenu Čika Dače, i smeštaj gostiju u najboljem hotelu u Kragujevcu.

Utakmica je počela loše po Veprove, koji kao da se još nisu otreznili od dugačkog puta. U prvih pet minuta utakmice primili su tri tačdauna, prvi već u 15. sekundi, pošto su posle fambla Blicevi krenuli sa jednog jarda i poentirali trčanjem. Drugi tačdaun je primljen posle intercepcije, a treći posle izblokiranog panta iz end zone.Odbrana je odrađivala odličan posao tokom cele utakmice, dok je napad pokušavao da pronađe svoju prepoznatljivu igru, ali je nedostatak Brajana Pejtona, koji je nepotrebno isključen u polufinalnom duelu, bio vidljiv. Sten Bedvel je konačno uspeo da pronađe vezu sa svojim risiverima krajem prve četvrtine i prve poene za Veprove postiže Džeremi Pejton.Do kraja utakmice odbrana Veprova je odrađivala fenomenalan posao, ne dozvolivši domaćinu da pređe svoju polovinu terena, dok napad nije uspevao da postigne poene iako je u nekoliko navrata stizao nadomak end zone.Da stvar bude još gora po Veprove početkom poslednjeg perioda igre povredio se i kvoterbek Bedvel, koji je kasnije odvezen u bolnicu. Poslednje poene na utakmici London je postigao desetak sekundi pre kraja, kada je sve već bilo rešeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti