KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Veliki podvig Gorana Nikolića: 77 maratona za 77 dana

Kragujevački paraolimpijac Goran Nikolić uspešno je u Čikagu priveo kraju humanitarnu misiju „77 maratona za 77 dana“, koja za cilj ima prikupljanje finansijskih sredstava za završetak izgradnje sportske hale Bogoslovije „Sveti Jovan Zlatousti“.

Foto: gorannikolic.net

U periodu od 18. aprila do 3. jula, Goran je na različitim stazama u okolini Čikaga svakodnevno trčao maratonske deonice, čime je nadmašio Ginisov rekord u vlasništvu Japanca Kusude, koji je istrčao 52 uzastopna maratona. Sada se čeka verifikacija kancelarije Ginisove knjige rekorda, kako bi ovaj Nikolićev rezultat zvanično ušao u ovu prestižnu knjigu rekorda.

Za ovog plemenitog čoveka velikog srca važnije od ulaska u Ginisovu knjigu rekorda jeste to što je ovim svojim poduhvatom uspeo da animira pojedince, organizacije i kompanije radi prikupljanja sredstava za završetak sportske hale Bogoslovije „Sveti Jovan Zlatousti“ u Kragujevcu, javnog dobra koje će služiti učenicima ove škole, paraolimpijcima i KMF Ekonomac, klubu koji u svojoj riznici ima jedanaest titula prvaka Srbije u futsalu.

Ovo je samo jedan u nizu plemenitih poduhvata kragujevačkog maratonca u poslednjih nekoliko godina. 2016. godine Goran je istrčao 55 maratona za 55 dana kako bi prikupio sredstva za razvoj sportskih aktivnosti osoba sa invaliditetom u Kragujevcu. Iako ovaj Goranov rezultat Ginisova knjiga rekorda nije verifikovala, Nikolić je uspeo u svojoj misiji, tako da je krajem juna iste godine svečano otvorena „Iskra“ – Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u gradu Kragujevcu.

Od ostalih Goranovih poduhvata vredi pomenuti organizaciju tradicionalnog tandem biciklističkog maratona Kragujevac-Mostar, kao i biciklističkog tura Subotica-Vranje, koji je imao za cilj da udruženju slepih obezbedi nove bicikle.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.