Vaterpolisti Radničkog na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović, organizovao je danas sa saradnicima prijem za članove Vaterpolo kluba Radnički, koji su u subotu doneli u grad na Lepenici prvi evropski trofej – Kup Evrope.

Čestitajući na ostvarivanju glavnog ovosezonskog cilja, gradonačelnik Stevanović zahvalio se članovima Radničkog na svemu što su uložili.

“Ostvaren je najveći uspeh u istoriji kragujevačkog sporta, uspeh za anale, značajan ne samo za Kragujevac i čitavu Šumadiju, nego i celu Srbiju. Ispunjen je prvi cilj, na putu smo ka ostvarenju drugog, a onda idemo i na onaj treći, najvažniji, da što više dece bude u bazenu. Kao grad, potrudićemo se da pratimo sve potrebe kluba. Ponosimo se ovim timom, ne samo zbog rezultata, nego i same atmosfere koja vlada, kako među igračima, tako i među navijačima.

Podigli smo kragujevački sport na veoma visok nivo, ali želimo da ga još više uzdignemo. Za to su potrebna ulaganja u sportsku infrastrukturu. Planiramo sređivanje plaže na otvorenom bazenu, a nakon toga i zatvaranje otvorenog bazena, jer postojeći zatvoreni bazen u ovom trenutku ne može da podmiri potrebe kako profesionalnih sportista, tako i rekreativaca“rekao je Stevanović.

Dejan Udovičić, trener Radničkog, istakao je da mu je drago što je Radnički održao dato obećanje.

“Ovo nije samo naš uspeh, nego i uspeh svih nas, svih ljudi i navijača koji su sve vreme bili uz klub, uspeh celog grada. Svako je sa svoje strane uradio dosta toga da se dođe do ovog trofeja. Zahvaljujem se na dosadašnjoj podršci i obećanjima za budućnost. Mi ćemo se, kao i do sada, truditi da opravdamo ukazano poverenje“ – kazao je Dejan Udovičić.

Kapiter Radničkog, Vanja Udovičić, bio je prezadovoljan osvajanjem ovog važnog takmičenja, koje je uspeo da osvoji po prvi put u karijeri.

“Činjenica da je ovo prvi trofej u istoriji kragujevačkog sporta i drugi srpski klupski trofej od osamostaljenja, sama po sebi dosta toga govori. Mnogi su pokušavali da osvoje Kup Evrope, mnogima to nije pošlo za rukom. Radnički se upisao u istorijsku knjigu jednom sjajnom pobedom. Smatram da smo mladima u celoj Srbiji poslali jako lepu sliku, koja ih poziva da se bave sportom i da se okrenu pravim vrednostima.

Ovim je ispunjen glavni cilj, a naredni je plasman u Ligu šampiona, tako da smo blizu realizovanja celokupnog plana za ovu sezonu. Niko od nas u klubu i navijača ne zadovoljava se jednim od prva tri mesta, već ćemo i u domaćem takmičenju pokušati da doguramo što više. Šlag na torti cele sezone bio bi plasman u finale, a tamo je sve moguće“ – smatra Vanja Udovičić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti