Vaterpolisti Radničkog brojali do 32

Samo tri dana nakon plasmana u finale Kupa Evrope, vaterpolisti Radničkog deklasirali su ekipu Beograda, rezultatom 32:1, u meču 12. kola Prve A lige, pred prepunim tribinama zatvorenog bazena Sportskog centra „Park“.

Od samog starta Kragujevčani su rešetali mrežu„ajkula sa Taša“, pa je rezultat prve četvrtine bio 7:0. Nije domaćim vaterpolistima zasmetao ni izoastanak standardnih Aleksandra Ćirića, Damira Burić, Borisa Zlokovića, Slavka Gaka i Zdravka Radića, koji su dobili zasluženi odmor, pa su meč odgledali sa klupe, odnosno tribina.

Kragujevčani su još ubedljiviji bili u drugoj četvrtini, koju su dobili sa 11:0, pa je rezultat na poluvremenu bio 18:0.

I u nastavku susreta izabranici Dejana Udovičića pucali su iz svih oružja, pa su na kraju brojali do 32. Jedini pogodak za goste postigao je Stefanović, sredinom treće deonice, što je publika nagradila gromoglasnim aplauzom.

Najefikasniji bio je Vanja Udovičić sa osam golova, a odlično su ga pratili Boris Popović sa sedam i Filip Filipović sa pet. Zanimljivo da su se svi igrači koji su ulazili u igru, upisali u strelce.

Utakmica je imala i humanitarni karakter, pošto su karte za ovu utakmicu bile besplatne, a na ulazu je bila postavljena kutija, u koju su gledaoci ostavljali prilog za Kragujevčanku Danicu Ćirković.

Danica je do sada lečena od hipertrofične kardiomiopatije, koja je sada u dilatativnoj fazi, pa je transplatacija srca jedini preostali način lečenja. Cena transplatacije koja se radi u nekom od centara u okruženju, kreće se od 130.000 do 150.000 evra, a porodica nije u mogućnosti da obezbedi ova sredstva. Inače, porodica Ćirković je preko lekara koji su do sada lečili Danicu u Kliničkom centru Srbije, već ostvarila kontakt sa centrom u Beču, gde je moguće odraditi transplataciju srca. Zbog hitnosti operacije već su učinjeni određeni ustupci prema Danici, ali da bi bila stavljena na listu čekanja za novo srce, potrebno je da bude prikupljen sav neophodan novac.

Radnički – Beograd 32:1 (7:0, 11:0, 7:1,7:0)

Zatvoreni bazen Sportskog centra „Park“.
Gledalaca: 600.
Sudije: Stefanović (Beograd) i Jovančević (Vrnjačka Banja).
Igrač više: Radnički 4(3). Peterci: Radnički 2(2).

Radnički: Lazić, Burić, Popović 7, Marković 1, Gak, Bašić 3, Ćirić, Čupić 4, Zloković, F. Filipović 5, Udovičić 8, Đ. Filipović 1, V. Ćirković 3.

Beograd: Popović, N. Ćirković, Cvetković, Šehović, Nikolov, Šormaz, Stefanović 1, Atanasković, Parezanović, Tenžera, Malenović, Ilić, Šandor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti