Vardar i Metaloplastika pobednici Svetosavskog turnira

Pobednik Svetosavskog rukometnog turnira za generaciju 2005. godište u ženskoj konkurenciji je Vardar. Druplasirane su bile Šapčanke iz ekipe Medicinara. Treće mesto osvojila je ekipa Beograda, a četvrto domaćin Radnički. U muškoj konkurenciji pobedila je Metaloplastika, koja je u šlageru večeri savladala Vardar. Treće mesto je, kao i u ženskoj konkurenciji, pripalo ekipi Beograda, a četvrto rukometašima Radničkog.

Rukometni klub Radnički je ove godine organizovao treći Svetosavski turnir „Kragujevac 2020“, u nešto izmenjenom formatu. Turnir je po prvi put trajao dva dana i takmičenje se odvijalo samo u rukometu, u kragujevačkoj „SBB hali Jezero“.

Svetosavski turnir je zvanično otvorio pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, Nikola Urošević, i tom prilikom istakao značaj ovog takmičenja i druženja.

Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, poželeo je puno sreće svim učenicima turnira

Pre svega bih se zahvalio ekipama koje su prevalile dug put da učestvuju na ovom turniru koji pretenduje da postane jedan od zaštitnih brendova ne samo na sportskj mapi Kragujevca, već i šire. Posebnu zahvalanost dugujem našim prijateljima iz Skoplja, koji su svojim dolaskom dali svojevrsni pečat i značaj ovom takmičenju – rekao je Urošević i svim ekipama poželeo dobre rezultate, fer borbu, sticanje novih prijateljstava, sa ciljem da na kraju pobedi rukomet.

Na kraju izuzetno kvalitetnog turnira, na kome je prikazano vrhunsko rukometno umeće, proglašeni su osvajači medalja i najbolji pojedinci, a turnir je zvanično zatvoren obraćanjem direktora Sportskog privrednog društva Radnički, Bojana Ilića, koji se zahvalio ekipama na učešću i pozvao ih da i sledeće godine u isto vreme budu u Kragujevcu.

Direktor SPD Radnički Bojan Ilić zahvalio se ekipama koje su učestvovale na ovogodišnjem turniru

U ženskoj ekipi laskavu titulu najbolje igračice je ponela Bojana Koceva iz ekipe Vardara, a kod muškaraca je to priznanje odneo Dušan Dukić iz Metaloplastike.

Izvor i foto: SPD Radnički/Andreja Kostadinović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *