KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Uspešna prezentacija SPD Radnički na „Sajmu sporta“

Osmi međunarodni „Sajam sporta“ otvoren je danas je u Hali 1 Beogradskog sajma. Među brojnim izlagačima na ovogodišnjem sajmu, po prvi put našlo se i Sportsko privredno društvo Radnički, čiji je štand bio izuzetno posećen.

Štand Sportskog privrednog društva Radnički kreativno je popunjen do poslednjeg detalja. Pored brojnih predmeta sa logotipom SPD Radnički, majica, lopti, rančeva, privezaka, brošura i ostalog propagandnog materijala, posetiocima „Sajma sporta“ predstavili su se i mladi sportisti, članovi velike porodice SPD Radnički.

Štand SPD Radnički posetile su brojne ugledne ličnosti iz sveta sporta i javnog života, poput prvog čoveka Sportskog saveza Srbije i proslavljenog rvača Davora Štefaneka.

Iz Radničkog poručuju da su izuzetno zadovoljni prvim danom učešća na „Sajmu sporta“ i interesovanjem za njihov štand, koji dele zajedno sa Sportskim savezom grada Kragujevca. To je jasan signal da je šira javnost prepoznala ideje SPD Radnički u vezi sa promocijom sporta i zdravog načina života među decom i omladinom.

Inače, ovogodišnji „Sajam sporta“ otvorili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i prvi čovek Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, pozvavši sve zainteresovane, pre svih decu, da se oprobaju u raznim sportovima.

Ne postoji lepše mesto u Srbiji, nego biti danas ovde. Celokupan sistem sporta nas je obradovao toliko puta, postavljao rekorde, ujedinio nas, ali i postavio odgovornost da sportska porodica nastavi da raste i bude što veća. Neophodan je prvi korak, da se odlučite za granice koje sami želite da postavite – izjavio je Udovičić.

Ministar je dodao da se bez jakog tima ne mogu očekivati veliki uspesi, a potom se zahvalio srpskim sportistima, apostrofiravši da njihovi rezultati nikad nisu bili bolji.

Očekujemo vrhunske rezultate, svi zajedno možemo da pomeramo granice. Zahvaljujem se svakom ko je pomogao da sistem živi, da jednako gledamo na sve učesnike sporta. Za šest godina mnogo smo uradili za sport – dodao je ministar Udovičić.

„Sajam sporta“ traje do nedelje, 24. novembra, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!