KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ubedljiv poraz Radničkog u Stožicama

U okviru 18.kola ABA lige u ljubljanskoj dvorani „Stožice“, Olimpija ubedljivom igrom pitanje pobednika rešila već u prvom poluvremenu, i na kraju ubedljivo pobedila Kragujevčane. Još jedna loša partija Kragujevčana u nizu. 

malina olimpijaNa utakmici ova dva rivala u Kragujevcu, u prvo mdelu sezone, videlo se da je Olimpija jako kvalitetan tim, Radnički je odigrao dobro, ali je tim Olimpije bio dosta neuigraniji nego li danas.

Očekivala se bolja partija Olimpije u drugom delu sezone, ali ne i ubedljiva pobeda sa 29 poena razlike.

Utakmica je od početka do kraja bila u znaku jedne ekipe, Olimpije, koja je, iako vrlo brzo stekavši visoku prednost, ipak uspela da rezultatski dobije svaku četvrtinu posebno. Prednost se iz minuta u minut uvećavala, Ljubljančani su leteli po terenu, prvo su dominirali pod samim košem, a zatim i na spoljnim pozicijama.

Rezultat od 48:30 posle prvih dvadeset minuta bio je razočaravajuć sa Kragujevčane. U trećoj deonici se nije video pomak, domaćin je još ubedljivije odigrao baš tada, kao da je hteo da reši sve dileme oko pitanja pobednika. Poslednja četvrtina nije bila dovoljna za preokret, a ekipa Olimpije je privela utakmicu rutinski kraju, sa velikom razlikom i uspela da dobije i poslednju deonicu rezultatom 17:16, za veliku i ubedljivu pobedu.

U ekipi Olimpije svi igrači su dobili šansu da izadju na parket, a najefikasniji je bio Gailius, sa postignutih 20 poena,Omić je ubacio 14 poena, a tamnoputi Stiveson poen manje.

U ekipi Radničkog najefikasniji je bio Brkić sa postignutih 13 poena, dok je Marko Marinović ubacio 12 koševa.

Union Olimpija – Radnički Kragujevac 85:56 (24:14, 24:16, 20:10, 17:16)

Dvorana: „Stožice“; Gledalaca: 1.500; Sudije: Srđan Dožai, Petar Obradović, Josip Radojković.

Union Olimpija: Džekson 2 (8as), Rupnik 5, Marineli 6, Joksimovič 11, Brodnik, Salin 3, Murić 5, Gailius 20, Bubnić 2, Omić 14 (10sk), Drobnjak 3, Stivison 13

Radnički Kragujevac: Sili, Lešić 6, Jović 2, Mlađan, Kalinić 4, Birčević 8, Pilčević 1, Dimić 3, Balmazović 3, Brkić 13, Jevtović 4, Marinović 12

U 19. kolu regionalnog košarkaškog takmičenja, Radnički će 1. februara dočekati ekipu Solnoka. 

Foto: Duško Đorđević 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.