KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

U Kragujevcu počeo šampionat Srbije u šahu

U Kragujevcu je danas počelo pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu na kome titulu prvaka od prošle godine brani subotički velemajstor Nikola Sedlak. Na ovom takmičenju učestvuje ukupno 14 takmičara od kojih 11 imaju velemajstorsku titulu, po rejtingu od 2630 bodova. Prvi favorit je velemajstor Ivan Ivanišević, dok branilac titule Sedlak je na osnovu rejtinga četvrti. Svakako bez šansi za titulu nisu ni, velemajstor Miloš Perunović, kao ni naš najmlađi igrač u ovoj kategoriji Boban Bogosavljević, a takođe i Branko Tadić. Svakako jedna od atrakcija šampionata je igranje šesnaestogodišnjeg Vladimira Lukovića, koji je najmlađi učesnik takmičenja. Igraće se po sistemu svako sa svakim, a poslednji takmičarski dan je nedelja 13.mart. Ovo takmičenje bi trebalo da doprinese popularizaciji šaha na ovim prostorima smatra Obren Ćetković čelni čovek ŠK Vodovod ujedno i direktor pojedinačnog prvenstva Srbije.

Predsednik šahovskog saveza Srbije Miodrag Vukotić je istakao veliku zahvalnost Hotelsko turističkom društvu Šumarice u čijem objektu se održava takmičenje u uslovima kakvi se samo poželeti mogu.

Partije će se svakodnevno od 15.3o časova igrati u maloj sali hotela Šumarice. Tempo po igraču je dva sata, plus dodatno vreme. Šahovski savez Srbije je obezbedio nagradni fond od 800.ooo, a takođe obezbeđeni su i ekstra honorari, dok će novi prvak inkasirati i dodatnih 100.ooo dinara.

Uživo partije sa šampionata Srbije možete pratiti ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!