KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Trofej Kupa Srbije stigao u Kragujevac

vk-radnicki-prijem

U prostorijama Skupštine grada Kragujevca danas je organizovan prijem za članove vaterpolo kluba Radnički, koji su sinoć u Bečeju savladali ekipu Partizana i osvojili Kup Srbije.

– Ponosni smo na vaterpoliste Radničkog koji su nam priredili veliku radost. Oni nas na taj način obavezuju da i dalje ulažemo u sport, da pratimo naše sportiste ali nam daju i primer kako bi trebalo i mi da funkcionišemo u onim oblastima kojima se bavimo – istakao je gradonačelnik Radomir Nikolić.

Interesujući se za uslove u kojima rade, Nikolić je naglasio da je budžet za sport predviđen za narednu godinu veći od izvršenja u ovoj godini, s tim što je napravljen nešto drugačiji plan za raspodelu sredstava. Biće obuhvaćen rekreativni i školski sport, biće i nešto investicija u sportsku infrastrukturu, tako da će i oni klubovi koji su bili manje zastupljeni u gradskom budžetu biti zadovoljni ovog puta. Nikolić je izrazio nadu da će i država pomoći vaterpolo klub u Kragujevcu i da će ostvarivati još bolje rezultate.

Prema rečima Jugoslava Vasovića sportskog direktora, utakmica je bila izuzetno naporna, ali su svi prezadovoljni urađenim. Na pitanje novinara, koliko je realno očekivati duplu krunu u ovoj sezoni, Vasović je kazao da je osvajanjem Kupa Srbije skinut jedan teret, odnosno odrađeno pola posla. Nećemo se predati i ovo je za sve nas veliki podstrek.

Čestitajući na pobedi, Boris Kovačević član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti, koji je sinoć u Bečeju bodrio igrače, naglasio je, da je pobedio kolektiv u kome nije bitno koliko su kvalitetni pojedinici.

Važno je da su delovali kao tim i na terenu i van njega. Čestitkama su se pridružili Milan Urošević predsednik Skupštine grada i Nikola Urošević pomoćnik gradonačelnika za sport.

Izvor i foto: kragujevac.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti