Tri medalje za kragujevačke bicikliste na prvenstvu Balkana

Aleksandar Marić (levo) - drugi u veteranskoj Masters klasi
Aleksandar Marić – drugi u veteranskoj Masters kategoriji

Kragujevački biciklisti učestvovali su proteklog vikenda na prvenstvu Balkana u MTB-u, koje je voženo na stazi izletišta Kisjele vode u Bijelom Polju (Crna Gora), odakle su se vratili sa tri od ukupno četiri medalje koliko su osvojili srpski predstavnici na ovom takmičenju.

Dusan PavlovicDušan Pavlović – trećeplasirani u konkurenciji mlađih kadeta

Kragujevčani su imali sedam takmičara na ovom prvenstvu, a njih troje su se okitili medaljama. Mlađi kadet Radničkog Dušan Pavlović osvojio je treće mesto u svojoj uzrasnoj kategoriji, dok je Aleksandar Marić, koji obavlja i ulogu trenera u Radničkom, zauzeo drugu poziciju u veteranskoj Masters kategoriji.

Jana JolovicJana Jolović – drugo mesto kod juniorki

Srebrnu medalju osvojila je i Jana Jolović, takmičarka Ciklomanije, u konkurenciji juniorki.

Inače, najuspešniji srpski takmičar na ovom prvenstvu bio je Aleksandar Roman, koji je osvojio prvo mesto u konkurenciji mlađih seniora.

– Zadovoljni smo učinkom srpskog tima, koji je sa četiri osvojene medalje treći najuspešniji tim od ukupno deset nacija koliko se pojavilo na ovom takmičenju. Posebno raduju uspesi mladih kragujevačkih biciklista, koji su i ovoga puta potvrdili dobar rad kragujevačkih klubova – izjavio je Aleksandar Marić, sportski direktor BK Radnički Kragujevac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti