Treći „Svetosavski turnir“ u rukometu ovog vikenda u „SBB Jezeru“

Tradicionalni „Svetosavski turnir“ u rukometu, u organizaciji Rukometnog kluba Radnički, ove godine doživeće svoje treće izdanje. Tokom predstojećeg vikenda (18. i 19. januar) publici u „SBB hali Jezero“ predstaviće se mladi rukometaši i rukometašice, rođeni 2005. godine i mlađi.

Foto: SPD RK Radnički

Po prvi put na ovom turniru učešće će uzeti i jedan klub van granica Srbije. U pitanju je Rukometni klub Vardar iz Skoplja, dvostruki prvak Evrope.

Na listi učesnika su i šabački klubovi, Metaloplastika i Medicinar, zatim beogradski Radnički i domaćin turnira, Radnički iz Kragujevca.

– I ove godine imamo tu čast da ugostimo vrhunske ekipe iz Srbije i okruženja, uz malo izmenjeni koncept samog turnira. Naime, prethodnih godina smo u istom danu imali takmičenja u mini-rukometu i rukometu, a sada smo se fokusirali samo na rukomet. Novitet je i to da će turnir trajati dva dana, kako bismo rasteretili ekipe i ugostili naše sportske prijatelje. Očekujem dobre utakmice i kvalitetnu igru, druženje između ekipa, sa ciljem da i ove godine pobedi rukomet pre svega – istakla je Marija Lojpur, koordinator ženskih selekcija Rukometnog kluba Radnički i dodala da će turnir u mini-rukometu biti održan u februaru.

Turnir će početi u subotu, 18. januara, kada će se od 19.30 časova sastati ženske ekipe Radničkog i Vardara, a potom će od 20.30 časova svoju utakmicu odigrati isti rivali, ali u muškoj konkurenciji.

Nastavak turnira sledi u nedelju i to prema sledećem rasporedu:

Ulaz na sve utakmice turnira je slobodan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *