KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Treća titula Jane Jolović u ciklokrosu

U organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i Sportskog saveza opštine Veliko Gradište, u nedelju je na Srebrnom jezeru voženo peto po redu prvenstvo Srbije u ciklokrosu. Kragujevački biciklisti ponovo su ostavili dobar utisak, a naročito Jana Jolović, koja se po treći put u svojoj karijeri okitila zvanjem seniorske prvakinje države.

Foto: BK Cyclemania

Uzdanica kragujevačke Ciklomanije kroz cilj je prošla ispred Novosađanke Valentine Nestorović i sugrađanke Marijane Urošević, koja nastupa za Radnički. Jolovićeva je osvajanjem prvog mesta na Srebrnom jezeru najavila uspešnu takmičarsku sezonu.

Titulom prvakinje države može se podičiti i Janina mlađa klupska koleginica Ksenija Veljković, koja je trijumfovala u konkurenciji mlađih poletarki. Veljku Slavkoviću je u trci mlađih poletaraca pripalo treće mesto, mlađi kadet Viktor Slavković zauzeo je deseto, a kadet Marko Praštalo osmo mesto, dok je masters Zoran Živković osvojio šesto mesto u apsolutnoj i drugo mesto u konkurenciji takmičara preko 50 godina starosti.

Što se tiče biciklista Radničkog, pored Marijane Urošević bronzanom medaljom okitio se i masters Aleksandar Marić, dok je kadet Aleksa Matić završio na šestoj poziciji. Iz Radničkog poručuju da su njihovi takmičari po formi i kvalitetu zaslužili bolji plasman, ali je on izostao usled zdravstvenih problema tokom završnog dela priprema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!