KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Treća svetska medalja za kragujevačkog bodibildera

Jedan od najuspešnijih srpskih bodibildera, Kragujevčanin Goran Ilić, ostvario je veliki uspeh osvajanjem bronzane medalje na proteklom Svetskom prvenstvu u španskoj Santa Suzani. Bila je ovo treća svetska medalja za Ilića, koji je pokazao da i u svojoj 54. godini života i dalje spada u sam vrh svetskog bodibildinga.

Foto: Privatna arhiva Gorana Ilića

Ilić priznaje da je uslovima globalne pandemije virusa COVID-19 najveći uspeh predstavljao sam odlazak srpske ekspedicije na ovo takmičenje, posebno ako se uzme u obzir da joj je prethodno uskraćeno učešće na Evropskom prvenstvu.

– Čitava ova godina bila je poprilično neizvesna po pitanju održavanja takmičenja. Uprkos toj neizvesnosti, mi smo se maksimalno posvetili pripremama, nadajući se da će nam ipak biti omogućeno učešće na međunarodnim takmičenjima. U septembru smo se suočili sa neprijatnim iznenađenjem kada smo bukvalno u zadnji čas saznali da nam nije odobren ulazak u Španiju, gde smo trebali da nastupimo na Evropskom prvenstvu. U međuvremenu je Kina otkazala domaćinstvo Svetskog prvenstva, pa je u posednjem momentu uletela upravo Španija, koja je u tom trenutku već imala iskustvo organizovanja jednog tako velikog sportskog događaja u uslovima pandemije. Sva ta neizvesnost oko odlaska na Svetsko prvenstvo dovela je do oscilacija u motivaciji i treninzima, ali smo se potajno nadali da će naš Savez uspeti da izdejstvuje odlazak na ovo takmičenje, što se na kraju i dogodilo – pojašnjava Ilić sve muke oko odlaska na ovo takmičenje.

Višestruki prvak Srbije je u Španiju otputovao sa željom da dostojno reprezentuje svoju zemlju i grad Kragujevac na jednom takmičenju planetarnog obima. Da je u tome u potpunosti uspeo, dokaz je i osvojena bronzana medalja u kategoriji masters klasik.

Bila je ovo treća, i kako sam Ilić priznaje najdraža medalja sa planetarnih nadmetanja u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Ipak, „Kragujevački Konan“ ima jednu veliku neostvarenu želju da se nakon tri osvojene bronze u dogledno vreme domogne medalje najvećeg sjaja.

– Ova medalja za mene ima posebnu vrednost pošto je osvojena u najtežim uslovima priprema do sada. Ponosan sam na činjenicu što sam za sada jedini srpski takmičar kome je pošlo za rukom da osvoji tri bronzane medalje na svetskim prvenstvima. Moja velika želja i cilj kojem težim jeste da postanem prvi srpski takmičar koji će biti u prilici da sluša našu nacionalnu himnu na pobedničkom postolju – dodaje kragujevački bodibilder.

Pored Ilića, medalju sa ovog takmičenja ponela je i Dušica Đokić, koja je u kategoriji bodi-fitnes zauzela visoko drugo mesto.

Boje Srbije na ovom prvenstvu branila je i Kragujevčanka Sandra Grujić. Ona je takmičenje u bikini-fitnesu okončala na odličnoj sedmoj poziciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *