Trakiću i Filipoviću srebro u Australiji

Članovi Kluba ekstremnih sportova Kragujevac, Lazar Filipović i Strahinja Trakić, uspešno su započeli novu takmičarsku sezonu, u kojoj su kao glavni cilj zacrtali učešće na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Srpski tandem je minulog vikenda učestvovao na trci Svetske serije u Deveportu (Australija), u kojoj je zauzeo visoko drugo mesto.

Foto: Facebook

Filipović i njegov pilot Trakić su deonicu od 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje bicikla i 5 kilometara trčanja prešli za jedan čas, šest minuta i 56 sekundi. Prvoplasirani Australijanac Džonatan Goerlah bio je za svega dvadeset sekundi brži, dok je treće mesto zauzeo Arno Grožan iz Francuske (1:07:30).

Srpski tandem je tako osvojio veoma značajne bodove, kojima je dodatno učvrstio svoje pozicije na svetskoj rang listi i paraolimpijskoj kvalifikacionoj listi.

Zbog koronavirusa otkazana je trka Svetskog kupa u Abu Dabiju, koja je trebala da bude održana 5. marta, tako da će Filipović i Trakić nastaviti da bruse formu u Srbiji, kako bi što spremniji dočekali 22. mart i trku u Sarasoti (Florida, SAD).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *