Trakić vicešampion države na polu-distanci

U organizaciji Triatlon saveza Beograda, proteklog vikenda je u glavnom gradu Srbije održana trka pod nazivom „11Tri“, koja je ujedno predstavljala i državno prvenstvo na polu-distanci. Kragujevački triatlonac Strahinja Trakić, koji je pre nedelju dana osvojio titulu državnog pravaka u akvatlonu, okitio se zvanjem vicešampiona države na polu-distanci, dok je u apsolutnoj kategoriji zauzeo treće mesto.

Trakić je trku koja je obuhvatala 1.9 km plivanja, 90 km vožnje bicikla i 21.1 km trčanja završio sa vremenom 3:50:23 i sa svega 22 sekunde zaostatka za novim prvakom Srbije na polu-distanci Ognjenom Stojanovićem.

Prvo mesto u apsolutnoj kategoriji pripalo je Slovencu Jaroslavu Kovačiću, osvajaču bronzane medalje na svetskom prvenstvu.

Istog dana u Beogradu je održan Evropski kup za juniore, kao i Beogradski akvatlon. Kragujevački triatlonci uzeli su učešće i na ova dva takmičenja, a najviše uspeha imale su Sofija Milivojević i Maša Marković, koje su uspele da se okite medaljama u svojim uzrasnim kategorijama. Maši je pripala zlatna, a Sofiji srebrna medalja u akvatlonu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *