KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Trakić novi državni rekorder na Ironman distanci

Kragujevački triatlonac Strahinja Trakić je na veoma zahtevnoj Ironman trci u Kopenhagenu ostvario izvanredan rezultat. Trakić je u konkurenciji preko 1 300 takmičara iz različitih krajeva sveta zauzeo visoko šesnaesto mesto, postavivši pritom novi nacionalni rekord u ovoj disciplini – 8:15:39.

Foto: Privatna arhiva Strahinje Trakića

Trakić se za nastup u Kopenhagenu dugo i temeljito pripremao, s obzirom da se radi o jednoj od najzahtevnijih triatlonskih trka, koja obuhvata 3.8 km plivanja, 180 km vožnje bicikle i 42.2 km trčanja.

Na kraju se uloženi trud isplatio, budući da je kragujevački triatlonac u svojoj prvoj trci na punoj Ironman distanci ostavio i više nego dobar utisak.

– Trka u Kopenhagenu za mene predstavlja vrhunac sezone. Mislim da sam sve segmente trke odradio dosta dobro. Naravno da ima prostora za određene korekcije, ali kada se sve sabere mogu biti i te kako zadovoljan ostvarenim plasmanom, kao i činjenicom da sam oborio državni rekord u ovoj disciplini. Pohvalio bih samu organizaciju trke, kao i konkurenciju koja je bila sjajna – izneo je Trakić svoje prve impresije po povratku iz danske prestonice.

Inače, prvi je kroz cilj prošao 38-godišnji Australijanac Kameron Vurf, sa impoznatnim pobedničkim vremenom – 7:46:06. Drugo mesto pripalo je Kanađaninu Lionelu Sandersu (7:49:24), a treće Fincu Henriku Gošu (7:52:10).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *