KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Trakić drugi na poludistanci

U organizaciji Triatlon kluba 11Tri Belgrade, na Adi Ciglanliji je proteklog vikenda održano prvenstvo Srbije na poludistanci. Bila je to prilika za novi okršaj dva najbolja srpska triatlonca, Ognjena Stojanovića i Strahinje Trakića, a ovoga puta uspešniji je bio Stojanović, koji je trijumfovao sa nešto više od četiri minuta prednosti u odnosu na sjajnog Kragujevčanina.

Foto: Privatna arhiva Strahinje Trakića

Stojanović je trku koja se sastojala od 1,9 km plivanja, 90 km vožnje bicikle i 21,1 km trčanja završio u vremenu od 3 sata, 40 minuta i 49 sekundi. Drugoplasirani Trakić je bio nešto sporiji i stazu je prešao za 3 časa, 45 minuta i 2 sekunde, čime je popravio lični rekord u ovoj disciplini.

Trakić je pre samo mesec dana nastupio na izuzetno zahtevnoj Ironmen trci u Kopenhagenu, gde je zauzeo odlično šesnaesto mesto i postavio novi državni rekord, tako da nije bio u stanju da pruži svoj maksimum na ovom takmičenju.

Sledeće takmičenje na kome će kragujevački triatlonac nastupiti je „Challenge Family“, trka na poludistanci, koja je na programu 10. oktobra u Budvi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!