„Tigrice“ startovale sa pripremama za novu sezonu

IMG_5784

Rukometašice Radničkog sinoć su u hali „Jezero“ započele sa pripremama za narednu sezonu, u kojoj ih očekuje borba na čak tri fronta.

Trener Radosavljević je izvršio prozivku i odradio prvi trening sa ekipom koja je pretrpela znatne promene u odnosu na prošlu sezonu.

„Krenuli smo sa radom i treninzima, kako bi se što bolje pripremili i uigrali za narednu sezonu. Ciljevi su isti, ali sa podmlađenim sastavom. Tim je koncipiran tako da će Risović, Prijović, Janjušević, Radosavljević i Dukić biti te igračice koje će izneti najveći teret, a i pomoći novim devojkama da se što pre uklope u naš sistem rada.“ – jasan je šef struke kragujevačkog tima.

Novopečeni kapiten Jovana Risović ističe da joj je ukazana izuzetna čast da predvodi „Tigrice“ u novoj sezoni i dodaje:

„Svoje ciljeve znamo. Polako se skupljamo i počinjemo da radimo punom snagom. Ove godine će nam glavni konkurent za titulu biti Knjaz Miloš. Imaju zaista dobru ekipu i ulogu favorita prepuštamo njima. Ipak, verujem u svoju ekipu i mislim da su naša velika prednost mladost, borba i atmosfera u ekipi koja puno znači u ostvarenju zacrtanog.“ – rekla je Risovićeva.

Smena generacija u Radničkom bila je neminovna i obavljena je u možda najpovoljnijem trenutku.

„Bili smo delimično prinudjeni na smenu generacija i ja mislim da smo uradili pravu stvar, što će, nadam se, pokazati vreme. Naše ambicije su uvek najviše moguće.
Ono što nas prvo očekuje su kvalifikacije za učešće u Ligi šampiona, koje su na programu 12./13. septembra u norveškom Dramenu. U polufinalu nas očekuje duel sa ekipom Đera, u kome ćemo pokušati da pružimo svoj maksimumna megdan. Jednom smo već pokazali da su iznenađenja moguća.“ – optimističan je prvi čovek Radničkog Goran Stanišić.

„Tigrice“ u petak, 31. jula, odlaze na Rudnik, gde će obaviti bazični deo priprema za novu sezonu.

Foto: Nikola Mladenović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *