„Tigrice“ pobedom uveličale šampionsko slavlje

Foto: Đorđe Jevtić

Rukometašice Radničkog zabeležile su i dvadeset prvu uzastopnu prvenstvenu pobedu, čime su sačuvale status nepobedivih, a ujedno i uveličale šampionsko slavlje u svom „Jezeru“. Žrtva je bio zrenjaninski Proleter, koji je „stradao“ sa ubedljivih 35:20 (17:9).

Mala, ali odabrana skupina od nekih 200 ljudi, došla je da pozdravi nove-stare šampionke Srbije, koje već drugu godinu zaredom suvereno vladaju srpskim ženskim rukometom. Rukometašice Radničkog su ih nagradile još jednom dobrom partijom i ubedljivom pobedom.

Trener Radosavljević je pravilno raspodelio minutažu, pa su šansu dobile i mlađe igračice. Na kraju je Milica Danilović bila najefikasnija sa 8 pogodaka, dok su Dukić i Radosavljević postigle po 6 golova. Kod gošći je prednjačila Četićeva sa 8 golova, kao i Brankovan na golu, sa 14 uspešnih intervencija.

U poslednjem kolu Radnički će gostovati ekipi Minaque u Novom Sadu.

ŽRK Radnički Kragujevac – ŽRK Proleter Zrenjanin 35:20 (17:9)

KRAGUJEVAC
Hala: „Jezero“.
Gledalaca: 150.
Sudije: Uroš Koprivica, Dragan Milošević.
Sedmerci: Radnički 4(4), Proleter 3(2)
Isključenja: Radnički 2 min, Proleter 14 min.

ŽRK RADNIČKI: Stajković, Prijović 4, Kevrešan-Mačužić, Radosavljević 6, Milošević 2, Tošović (9 odbrana), Ristić, Balać 3, Stanisavljević 3, Risović (11 odbrana), Dukić 6, Samailović, Danilović 8, Janjušević 3

ŽRK PROLETER: Brankovan (14 odbrana), Dabić, Čaušević 3, Gagić 2, Tubić, Četić 8, Savković, Arsin, Mesaroš 3, Jovica, Novaković, Lazić 4, Milanović.

Igrač utakmice: Ivana Prijović (ŽRK Radnički).

Foto: Đorđe Jevtić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *