KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Teodora Vukojević „upucala“ dva zlata na „Vojvodina kupu“

Članica kragujevačkog Čika Mate i državna reprezentativka u streljaštvu Teodora Vukojević obeležila je ovogodišnje izdanje međunarodnog turnira „Vojvodina kup“ u Novom Sadu. Mlada Kragujevčanka je osvojila dve zlatne medalje, u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji puškom, potvrdivši tako dobru formu uoči predstojećeg Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem u Osijeku.

Foto: Streljački savez Srbije

Vukojevićeva je ostvarila odličan rezultat u finalu kod dama sa visokih 252,4 kruga, ostavivši iza sebe reprezentativnu koleginicu Sanju Vukašinović, članicu Novog Sada 1790 (250,6), i Ivanu Marić iz beogradskog Policajca (228,6).

U juniorskoj konkurenciji, mlada Kragujevčanka je slavila ispred Aleksandre Havran i Emilije Ponjavić.

Teodorin klupski i reprezentativni kolega Milutin Stefanović zauzeo je drugo mesto u nadmetanju vazdušnom puškom kod muškaraca, sa rezultatom od 248,5 pogođenih krugova. Trijumf je odneo Lazar Kovačević iz Jagodine 92 (251,7), dok je treće mesto zauzeo Milenko Sebić, strelac Novog Sada 1790 (228,0).

Stefanović se oprobao i u takmičenju mikseva puškom, gde je nastupio u tandemu sa svojom dugogodišnjom partnerkom Andreom Arsović. Njih dvoje su u meču za zlato poraženi od tandema Sanja Vukašinović/Lazar Kovačević sa „tesnih“ 15:17.

Mlada uzdanica „Čika Mate“ Marko Ivanović osvojio je srebrnu medalju u nadmetanju juniora puškom, dok je u tandemu sa koleginicom iz juniorske reprezentacije Srbije Aleksandrom Havran zauzeo četvrto mesto u takmičenju mikseva.

Učesnike „Vojvodina kupa“ obišao je i ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić, koji se tom prilikom oprobao na „vatrenoj liniji“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *