KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Teodora Vukojević popravila plasman na svetskoj rang listi

Uspešan nastup na Svetskom kupu u Kairu i osvojeno visoko šesto mesto u pojedinačnoj konkurenciji puškom obezbedili su jednoj od najboljih srpskih streljačica novije generacije, Kragujevčanki Teodori Vukojević, minimalan skok na rang listi Svetske streljačke federacije. Vukojevićeva je tako sa šeste prešla na petu poziciju, što je zaista izuzetan plasman za mladu uzdanicu kragujevačkog Čika Mate, koja je tek nedavno iskoračila na međunarodnu scenu.

Foto: SSS

Prva pozicija na martovskoj rang listi pripala je Ruskinji Anastasiji Galešini, koja je odnela trijumf na prva dva Gran pri turnira u sezoni, dok se u Kairu morala zadovoljiti srebrom. Slede je Francuskinja Okeana Miler, zatim naša Andrea Arsović, koja je sa prvog skliznula na treće mesto, i Mađarica Ester Mesaroš.

Teodorin klupski kolega Milutin Stefanović, sa kojim je osvojila bronzanu medalju u takmičenju mikseva u Kairu, zauzima 17. mesto na rang listi takmičara vazdušnom puškom, odnosno 26. mesto u generalnom poretku malokalibarskom puškom.

Nove rang liste biće objavljene nakon Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem u Norveškoj, dakle krajem marta ili početkom aprila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!