KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Teodora Vukojević nova kraljica evropskog streljaštva

Nova seniorska prvakinja Evrope u streljaštvu stiže iz srca Šumadije i ime joj je Teodora Vukojević. Mlada Kragujevčanka je sa nepunih devetnaest godina uspela da se okiti zlatnom medljom u disciplini vazdušna puška na šampionatu Evrope u norveškom Hamaru.

Foto: Streljački savez Srbije

Teodora Vukojević je imala drugi najbolji rezultat u kvalifikacijama iza Ošen Miler iz Francuske, koja je sa 634,2 kruga postavila novi seniorski i juniorski evropski rekord kvalifikacija. Ipak, u meču za zlato je srpska strelkinja bila uspešnija od Francuskinje i rezultatom 17:11 došla do evropske titule.

– Moj osnovni cilj u Hamaru bio je plasman u finale. Tokom cele sezone postizala sam kvalifikacione rezultate vredne plasmana u finale. Uspela sam da i u Hamaru održim taj nivo i uđem među osam najboljih. Kako je takmičenje odmicalo, i medalja bila sve bliža, rasla mi je motivacija i želja da stignem do odličja. Kada sam najzad stigla i do meča za zlato, medalja je već bila u džepu, dala sam sve od sebe da stignem do prvog mesta. Sjajno sam počela, posle je došlo do malog zamora, jer po novim pravlima finale jako dugo traje. Ali, na svu sreću kriza je kratko potrajala i uspela sam da savladam dosadašnju šampionku Evrope – izjavila je Teodora neposredno nakon osvajanja evropskog zlata.

Teodorin klupski i reprezentativni kolega Milutin Stefanović zauzeo je 26. mesto u gađanju puškom kod seniora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!