KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Teodora Veličković – prva „haubica“ ARKUS lige za rukometašice

Mlada rukometašica Radničkog Teodora Veličković (20) najbolji je strelac prvog dela sezone u ARKUS ligi za rukometašice. Veličkovićeva je na 11 odigranih utakmica postigla 91 gol, trinaest više u odnosu na prve pratilje na listi strelaca, Paulu Holc iz Vrbasa i Tamaru Žarković iz novosadske Vojvodine.

Foto: SPD Radnički

Teodora je rukometom počela da se bavi u rodnom Nišu, a u Radnički je stigla 2019. godine iz redova beogradskog Juniora. Nakon odlaska nekolicine iskusnijih igračica tokom letnje pauze, Veličkovićeva je dobila veću minutažu u prvom timu Radničkog, koju je znalački iskoristila da demonstrira sve svoje igračke kvalitete.

Najefikasniju partiju Veličkovićeva je pružila na utakmici sa Železničarom iz Inđije, kada je postigla rekordnih 14 golova. Dvocifren broj golova postigla je i na mečevima sa Beogradom (12) i ekipom Mladosti iz Nove Pazove (11), a dva puta je proglašavana i za igračicu utakmice.

Svakako da mi znači i prija zvanje prvog strelca lige, ali moram istaći da je to plod jakog i dobrog kolektiva. Uloženi trud na terenu i van njega, kao i nesebičnost mojih saigračica, doveo je do toga da budem prva među jednakima. Ono što mogu da obećam je da ću još više i jače trenirati i nadam se da ću doprineti ostvarenju primarnog cilja ekipe ove sezone, a to je plasman u plej-of. Ako se uz to još nađe i nagrada za najboljeg strelca, biće mi još draže i svakako će mi to biti dodatni motiv za dalji rad – istakla je Veličkovićeva u izjavi za klupski sajt.

Teodora je, zajedno sa saigračicama iz ekipe Radničkog, trenutno na zasluženoj pauzi, koja će potrajati do sredine meseca, kada će Kragujevčanke započeti pripreme za drugi deo prvenstva, koji startuje već 5. februara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.